Polscy misjonarze na kwarantannie gotują, by zarobić na opłaty

Polscy misjonarze na kwarantannie gotują, by zarobić na opłaty
ks. Maciej Słyż / Twitter / pk

"Piotrek robi ciasta na zamówienie a ja BBQRibs". Przygotowane przez nich potrawy robią wrażenie i cieszą się popularnością.

Pandemia koronawirusa dotarła do Ameryki Południowej. Zamknięte kościoły i parafie, które jeszcze niedawno były u nas codziennością, teraz stanowią element życia krajów południowoamerykańskich. Wolny czas i kreatywność tamtejszych duszpasterzy nie zna granic, o czym przekonał nas ks. Maciej Słyż, misjonarz z Peru.

Ks. Maciej, wspólnie ze swoim kolegą, postanowił w nietypowy sposób zarobić na utrzymanie parafii. Misjonarze efektami swojej pracy podzielili się na Twitterze.

"Doszło do tego, że w związku z zakazem kultu musimy utrzymywać parafię na wszelkie możliwe sposoby. Piotrek robi ciasta na zamówienie a ja BBQRibs. Ale dzięki temu będziemy mieli na opłaty" - napisał ks. Maciej.

DEON.PL POLECA

Trzeba przyznać, że fotografie przygotowanych przez nich potraw robią wrażenie!

 

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Papież Franciszek w rozmowie z Fernando Prado CMF

W prezentowanej książce, która miała światową premierę 3 grudnia 2018 roku, papież Franciszek opowiada o życiu Kościoła. O źródłach, z których czerpie on swą siłę i swój sens, o trudach i wyzwaniach dnia dzisiejszego, a...

Skomentuj artykuł

Polscy misjonarze na kwarantannie gotują, by zarobić na opłaty
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.