5 lat temu
apio / DEON.pl
Tarta to danie na każdą okazję: obiad, kolację, spotkanie w gronie znajomych. Na kruchym cieście możemy zapiec warzywa, sery, farsze mięsne. Miłośnicy słodkości z pewnością zasmakują w słodkich tartach owocowych. My przygotowaliśmy na dziś przepis na tartę ze szpinakiem.
Tarta to danie na każdą okazję: obiad, kolację, spotkanie w gronie znajomych. Na kruchym cieście możemy zapiec warzywa, sery, farsze mięsne. Miłośnicy słodkości z pewnością zasmakują w słodkich tartach owocowych. My przygotowaliśmy na dziś przepis na tartę ze szpinakiem.
5 lat temu
DEON.pl / apio
Spróbujcie naszego przepisu na sałatkę z ziemniaków, czerwonej cebuli i bazylii. Naprawdę świetna i doskonale komponuje się z różnymi rodzajami mięs czy ryb.
Spróbujcie naszego przepisu na sałatkę z ziemniaków, czerwonej cebuli i bazylii. Naprawdę świetna i doskonale komponuje się z różnymi rodzajami mięs czy ryb.
5 lat temu
apio / DEON.pl
Dziś małe co nieco, by urozmaicić tak popularne u nas kanapki. Doskonała pasta z makreli i selera będzie świetnym dodatkiem do pieczywa.
Dziś małe co nieco, by urozmaicić tak popularne u nas kanapki. Doskonała pasta z makreli i selera będzie świetnym dodatkiem do pieczywa.
5 lat temu
apio / DEON.pl
Latem pomidory są najlepsze, dojrzałe, słodkie, wygrzane słońcem. Takie najlepiej nadają się na naszą zupę. Spróbujcie sami!
Latem pomidory są najlepsze, dojrzałe, słodkie, wygrzane słońcem. Takie najlepiej nadają się na naszą zupę. Spróbujcie sami!
5 lat temu
apio / DEON.pl
Podstawą sosu carbonara są: wędzony boczek, jajka i ser. W różnych częściach Włoch przyrządza się go w różny sposób. Proponujemy wersję ze śmietaną. Przepis łatwy i szybki, a spaghetti doskonałe!
Podstawą sosu carbonara są: wędzony boczek, jajka i ser. W różnych częściach Włoch przyrządza się go w różny sposób. Proponujemy wersję ze śmietaną. Przepis łatwy i szybki, a spaghetti doskonałe!
5 lat temu
apio / DEON.pl
Kurczak ciekawie komponuje się z różnymi dodatkami. Wspaniale smakuje na ostro, ziołowo, z owocami, ale i na słodko-kwaśno czy słodko-pikantnie. Dziś proponujemy połączyć pikantnego kurczaka ze słodyczą miodu. Zobacz fantastyczny efekt!
Kurczak ciekawie komponuje się z różnymi dodatkami. Wspaniale smakuje na ostro, ziołowo, z owocami, ale i na słodko-kwaśno czy słodko-pikantnie. Dziś proponujemy połączyć pikantnego kurczaka ze słodyczą miodu. Zobacz fantastyczny efekt!
5 lat temu
apio / DEON.pl
Puszysty, lekki i wyjątkowo smakowity. Omlet z pomidorami, miętą i pietruszką. Doskonały na wakacyjne upały.
Puszysty, lekki i wyjątkowo smakowity. Omlet z pomidorami, miętą i pietruszką. Doskonały na wakacyjne upały.
5 lat temu
apio / DEON.pl
Polecamy szybki i prosty przepis na kotleciki z selera. Zaskakująco pyszne danie!
Polecamy szybki i prosty przepis na kotleciki z selera. Zaskakująco pyszne danie!
5 lat temu
apio / DEON.pl
Smaczna, efektowna i pożywna zupa - krem z zielonego groszku, doskonała na obiad lub kolację, a także na przyjęcie. Polecamy!
Smaczna, efektowna i pożywna zupa - krem z zielonego groszku, doskonała na obiad lub kolację, a także na przyjęcie. Polecamy!
5 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Kiszenie ogórków to prawdziwa sztuka. Jak wybierać ogórki, jak je przygotować i jak zakisić, by wyszły? Skorzystaliśmy z pomocy Siostry Anastazji i jej sprawdzonych przepisów. Polecamy ogórki kiszone w trzech wersjach.
Kiszenie ogórków to prawdziwa sztuka. Jak wybierać ogórki, jak je przygotować i jak zakisić, by wyszły? Skorzystaliśmy z pomocy Siostry Anastazji i jej sprawdzonych przepisów. Polecamy ogórki kiszone w trzech wersjach.
6 lat temu
apio / DEON.pl
Chrupiące placki ziemniaczane z ostrym mięsno-paprykowym gulaszem. Pożywne i rozgrzewające. Genialne na obiad, kolację czy spotkanie w towarzyskim gronie. Polecamy!
Chrupiące placki ziemniaczane z ostrym mięsno-paprykowym gulaszem. Pożywne i rozgrzewające. Genialne na obiad, kolację czy spotkanie w towarzyskim gronie. Polecamy!
6 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Lato obsypuje nas już swoimi darami, rozpoczyna się sezon na przetwory. Zanim przystąpimy do ich przygotowywania, skorzystajmy z kilku rad Siostry Anastazji, która dzieli się z nami swoją kulinarną wiedzą - a prawdziwa to skarbnica - i podpowiada, o czym powinniśmy pamiętać, na co zwrócić uwagę przy wyborze produktów na przetwory, jak je przygotować, jak pasteryzować, jak przechowywać, itd...
Lato obsypuje nas już swoimi darami, rozpoczyna się sezon na przetwory. Zanim przystąpimy do ich przygotowywania, skorzystajmy z kilku rad Siostry Anastazji, która dzieli się z nami swoją kulinarną wiedzą - a prawdziwa to skarbnica - i podpowiada, o czym powinniśmy pamiętać, na co zwrócić uwagę przy wyborze produktów na przetwory, jak je przygotować, jak pasteryzować, jak przechowywać, itd...
6 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Dużą popularnością cieszył się w naszej kuchni przepis Siostry Anastazji na borowiki marynowane. Poprosiliśmy zatem o jeszcze. Dla wszystkich smakoszy grzybków marynowanych Siostra poleca podgrzybki marynowane z marchewką.
Dużą popularnością cieszył się w naszej kuchni przepis Siostry Anastazji na borowiki marynowane. Poprosiliśmy zatem o jeszcze. Dla wszystkich smakoszy grzybków marynowanych Siostra poleca podgrzybki marynowane z marchewką.
6 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Wszyscy żyjemy już przedświąteczną atmosferą i w tej radosnej atmosferze polecamy rodzinne pieczenie świątecznych ciasteczek. Przepis zaczerpnęliśmy od Siostry Anastazji, jest bajecznie prosty, a ile może być zabawy, przy wspólnym, rodzinnym wykrawaniu smakołyków.
Wszyscy żyjemy już przedświąteczną atmosferą i w tej radosnej atmosferze polecamy rodzinne pieczenie świątecznych ciasteczek. Przepis zaczerpnęliśmy od Siostry Anastazji, jest bajecznie prosty, a ile może być zabawy, przy wspólnym, rodzinnym wykrawaniu smakołyków.
7 lat temu
apio / DEON.pl
Babka drożdżowa to prawdziwe wyzwanie. To, czy ciasto się uda zależy od jakości i temperatury użytych składników i od dokładnego przestrzegania kilku ważnych zasad. Koniecznie trzeba zadbać o to, by wszystkie potrzebne produkty były naprawdę świeże. Szczególnie drożdże. Muszą być miękkie i plastyczne, a nie kruszyć się, powinny też mieć jasnobeżową, jednolitą barwę i przyjemny, świeży zapach. Na wierzchu nie mogą mieć białego nalotu. Powodzenia!
Babka drożdżowa to prawdziwe wyzwanie. To, czy ciasto się uda zależy od jakości i temperatury użytych składników i od dokładnego przestrzegania kilku ważnych zasad. Koniecznie trzeba zadbać o to, by wszystkie potrzebne produkty były naprawdę świeże. Szczególnie drożdże. Muszą być miękkie i plastyczne, a nie kruszyć się, powinny też mieć jasnobeżową, jednolitą barwę i przyjemny, świeży zapach. Na wierzchu nie mogą mieć białego nalotu. Powodzenia!
8 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Wszystkim, którzy przygotowywać będą świąteczne słodkości polecamy wyśmienitego Ambasadora Siostry Anastazji.
Wszystkim, którzy przygotowywać będą świąteczne słodkości polecamy wyśmienitego Ambasadora Siostry Anastazji.
8 lat temu
DEON.pl
Prosty przepis, a jaki efekt! Polecamy.
Prosty przepis, a jaki efekt! Polecamy.
8 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Gruszki marynowane są świetnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs. Wypróbujcie przepis Siostry Anastazji!
Gruszki marynowane są świetnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs. Wypróbujcie przepis Siostry Anastazji!
8 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Dżem z czarnej porzeczki, pyszny, kwaskowy, doskonały jako dodatek do pieczywa, ciast, kremów, deserów oraz przepyszny jako dodatek do mięs, dziczyzny, ryb i jaj. Przepis ze spiżarni Siostry Anastazji.
Dżem z czarnej porzeczki, pyszny, kwaskowy, doskonały jako dodatek do pieczywa, ciast, kremów, deserów oraz przepyszny jako dodatek do mięs, dziczyzny, ryb i jaj. Przepis ze spiżarni Siostry Anastazji.
8 lat temu
apio / DEON.pl
Efektowne i smakowite danie, którego przygotowanie nawet niewprawnym kucharzom nie sprawi trudności. Polecamy!
Efektowne i smakowite danie, którego przygotowanie nawet niewprawnym kucharzom nie sprawi trudności. Polecamy!