Muffinki marmurkowe

(fot.jamieanne/CC BY-ND 2.0/flick.com)
bg

Pyszne, słodkie i łatwe w wykonaniu - oto przepis na wyśmienite muffinki marmurkowe!

Składniki:

Sposób przygotowania:

  • W jednej miejsce wymieszać następujące składniki: mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia

  • W drugiej misce: mleko, olej i jajka

  • Wszystko wymieszać - do połączenia się składników

  • Ciasto podzielić na pół (do jednej miski wmieszać mleko i kakao)

  • Formę ma muffinki wyłożyć papilotkami

  • Ciasto nakładać po łyżeczce - na przemian jasne z ciemnym

  • Piec ok. 25 min., w temperaturze 160C.

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Muffinki marmurkowe
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.