dm
Nie masz pomysłu na posiłek? Znudziły ci się dotychczasowe przepisy? Oto rozwiązanie: zupa szparagowa. Elegancka i bardzo smaczna. Zupa nadaje się jako codzienne danie, a także na specjalne okazje.
Nie masz pomysłu na posiłek? Znudziły ci się dotychczasowe przepisy? Oto rozwiązanie: zupa szparagowa. Elegancka i bardzo smaczna. Zupa nadaje się jako codzienne danie, a także na specjalne okazje.
dm
Zielony koktajl jest prosty w przygotowaniu. Wystarczy kilka owoców i warzyw w niedużej ilości. Jest również pyszny. Jednak najważniejszą jego cechą jest to prozdrowotny charakter. Koktajl w takim połączeniu składników ma charakter przeciwzapalny. Zwalcza i łagodzi stany zapalne w organizmie. Zawiera polifenole, witaminy i antyoksydanty, które mają przeciwzapalny charakter.
Zielony koktajl jest prosty w przygotowaniu. Wystarczy kilka owoców i warzyw w niedużej ilości. Jest również pyszny. Jednak najważniejszą jego cechą jest to prozdrowotny charakter. Koktajl w takim połączeniu składników ma charakter przeciwzapalny. Zwalcza i łagodzi stany zapalne w organizmie. Zawiera polifenole, witaminy i antyoksydanty, które mają przeciwzapalny charakter.
PAP/dm
Okresy postu sprawiają, że komórki zwane naturalnymi zabójcami silniej zwalczają raka, co stwierdzono w trakcie badań na myszach. Naukowcy zastanawiają się, na ile ten mechanizm może pomóc w terapiach. Samodzielnego poszczenia jednak chorym nie zalecają.
Okresy postu sprawiają, że komórki zwane naturalnymi zabójcami silniej zwalczają raka, co stwierdzono w trakcie badań na myszach. Naukowcy zastanawiają się, na ile ten mechanizm może pomóc w terapiach. Samodzielnego poszczenia jednak chorym nie zalecają.
dm
Zupa cebulowa należy do typowych francuskim dań. Choć jej głównym składnikiem jest cebula, nie jest ona ciężkostrawna. Tymianek, ser dojrzewający i bagietki dodane do wywaru cebulowego, tworzą smaczną całość i obiadowy posiłek.
Zupa cebulowa należy do typowych francuskim dań. Choć jej głównym składnikiem jest cebula, nie jest ona ciężkostrawna. Tymianek, ser dojrzewający i bagietki dodane do wywaru cebulowego, tworzą smaczną całość i obiadowy posiłek.
dm
Ten napój przypomina nam dni dzieciństwa. Mrożona herbata jest też dobrym rozwiązaniem na upalne dni. Może mieć wiele smaków. Najbardziej znane to cytrynowy i brzoskwiniowy. Po dodaniu mięty nabiera egzotycznego charakteru. Przepis nie jest trudny i z pewnością ze zrobieniem mrożonego napoju poradzi sobie każdy, nawet ten, kto nie zajmuje się gotowaniem na co dzień.
Ten napój przypomina nam dni dzieciństwa. Mrożona herbata jest też dobrym rozwiązaniem na upalne dni. Może mieć wiele smaków. Najbardziej znane to cytrynowy i brzoskwiniowy. Po dodaniu mięty nabiera egzotycznego charakteru. Przepis nie jest trudny i z pewnością ze zrobieniem mrożonego napoju poradzi sobie każdy, nawet ten, kto nie zajmuje się gotowaniem na co dzień.
dm
Cytrynowy napój z miętą i lodem bije rekordy popularności tegorocznego lata. Jak się okazuje, przepis nie jest trudny ani czasochłonny, a zrobienie lemoniady z lodem, nie jest również drogie. Napój nadaje się dla każdego.
Cytrynowy napój z miętą i lodem bije rekordy popularności tegorocznego lata. Jak się okazuje, przepis nie jest trudny ani czasochłonny, a zrobienie lemoniady z lodem, nie jest również drogie. Napój nadaje się dla każdego.
Zdrapka Wielkopostna/dm
Kto odlicza z nami dni do Walentynek/Popielca? Wiemy, wiemy, nie możecie się doczekać. Ale zanim zaczniemy wyzwanie ze Zdrapką Wielkopostną, mamy dla Was trochę inną propozycję: wyzwanie pączkowe!
Kto odlicza z nami dni do Walentynek/Popielca? Wiemy, wiemy, nie możecie się doczekać. Ale zanim zaczniemy wyzwanie ze Zdrapką Wielkopostną, mamy dla Was trochę inną propozycję: wyzwanie pączkowe!
Kalendarz "Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej® 2024 Rok dobrych nawyków" to świetna podpowiedź i inspiracja kulinarna.
Kalendarz "Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej® 2024 Rok dobrych nawyków" to świetna podpowiedź i inspiracja kulinarna.
Kalendarz "Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej® 2024 Rok dobrych nawyków" pomoże zorganizować żywieniową codzienność oraz dostarczy wielu inspiracji kulinarnych i motywacji na cały rok.
Kalendarz "Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej® 2024 Rok dobrych nawyków" pomoże zorganizować żywieniową codzienność oraz dostarczy wielu inspiracji kulinarnych i motywacji na cały rok.
Logo źródła: WAM dm
Chłodnik to idealna potrawa na ciepłe dni. Jej przygotowanie nie jest trudne. Podaje się ją z poszatkowanych warzyw lub owoców. Jak wykonać orzeźwiający chłodnik, podpowiada siostra Anastazja.
Chłodnik to idealna potrawa na ciepłe dni. Jej przygotowanie nie jest trudne. Podaje się ją z poszatkowanych warzyw lub owoców. Jak wykonać orzeźwiający chłodnik, podpowiada siostra Anastazja.
Siostra Anastazja przypomina tradycyjne potrawy na Wielkanoc. To sprawdzone sposoby, odziedziczone po naszych babkach. Wśród porad s. Anastazji przepisy na sernik, babkę i bigos.
Siostra Anastazja przypomina tradycyjne potrawy na Wielkanoc. To sprawdzone sposoby, odziedziczone po naszych babkach. Wśród porad s. Anastazji przepisy na sernik, babkę i bigos.
Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Dzięki jej recepturom bez trudu przygotujemy również dania bezmięsne.
Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Dzięki jej recepturom bez trudu przygotujemy również dania bezmięsne.
Poranny Dziennik Zdrowia/dm
Kolacja wigilijna to cała masa smacznych potraw, którym nie potrafimy się oprzeć. Wigilia kojarzy się z zapachem pieczonej ryby, barszczu z uszkami i pierogów z grzybami. Jednak niektóre potrawy świąteczne bywają naprawdę ciężkostrawne. Oto kilka pomysłów na to, jak przygotować je, aby były lekkostrawne.
Kolacja wigilijna to cała masa smacznych potraw, którym nie potrafimy się oprzeć. Wigilia kojarzy się z zapachem pieczonej ryby, barszczu z uszkami i pierogów z grzybami. Jednak niektóre potrawy świąteczne bywają naprawdę ciężkostrawne. Oto kilka pomysłów na to, jak przygotować je, aby były lekkostrawne.
Logo źródła: WAM dm
Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce. Siostra Anastazja przypomina tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie.
Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce. Siostra Anastazja przypomina tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie.
Logo źródła: WAM dm
- Pamiętam doskonale, jak zapewne każdy z Was, smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które wypełniały każdy kąt domu, a przede wszystkim atmosferę radości i wzajemnej bliskości - mówi siostra Anastazja i przypomina tradycyjne przepisy na świąteczne ciasta. To sprawdzone sposoby, odziedziczone po naszych babkach i prababkach. Wśród porad s. Anastazji przepisy na sernik, makowiec czy karpatkę.
- Pamiętam doskonale, jak zapewne każdy z Was, smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które wypełniały każdy kąt domu, a przede wszystkim atmosferę radości i wzajemnej bliskości - mówi siostra Anastazja i przypomina tradycyjne przepisy na świąteczne ciasta. To sprawdzone sposoby, odziedziczone po naszych babkach i prababkach. Wśród porad s. Anastazji przepisy na sernik, makowiec czy karpatkę.
kalendarzrolnikow.pl//poznan.pl/dm
11 listopada obchodzimy Narodowe Święto Niepodległości, ale również wspomnienie św. Marcina. Z tym dniem łączą się też różne zwyczaje m.in. tradycja wypiekana rogali świętomarcińskich oraz przyrządzania gęsi.
11 listopada obchodzimy Narodowe Święto Niepodległości, ale również wspomnienie św. Marcina. Z tym dniem łączą się też różne zwyczaje m.in. tradycja wypiekana rogali świętomarcińskich oraz przyrządzania gęsi.
Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie, wspaniale się prezentują, a co najważniejsze zawsze się udają! Bez trudu upieczesz Kokosową śnieżynkę, Rajską szarlotkę czy Tort makowy.
Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie, wspaniale się prezentują, a co najważniejsze zawsze się udają! Bez trudu upieczesz Kokosową śnieżynkę, Rajską szarlotkę czy Tort makowy.
Swój pierwszy w pełni samodzielny posiłek przygotowała dopiero, gdy miała 17 lat. Zrobiła ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Pierwszy chleb spaliła, drugi wyszedł niedopieczony. Brakowało jej wprawy. Przez dwa lata pracowała w hutach szkła w Czechosłowacji. Pojawił się nawet kandydat na męża, ale wizja małżeństwa zupełnie jej nie pociągała. Wkrótce wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Z biegiem lat rozwinęła kulinarne skrzydła i kiedy w 1999 roku zaczęła pracę w kuchni jezuitów, ich życie zmieniło się nie do poznania. Życie wielu Polaków również. Dziś s. Anastazja Pustelnik kończy 71 lat.
Swój pierwszy w pełni samodzielny posiłek przygotowała dopiero, gdy miała 17 lat. Zrobiła ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Pierwszy chleb spaliła, drugi wyszedł niedopieczony. Brakowało jej wprawy. Przez dwa lata pracowała w hutach szkła w Czechosłowacji. Pojawił się nawet kandydat na męża, ale wizja małżeństwa zupełnie jej nie pociągała. Wkrótce wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Z biegiem lat rozwinęła kulinarne skrzydła i kiedy w 1999 roku zaczęła pracę w kuchni jezuitów, ich życie zmieniło się nie do poznania. Życie wielu Polaków również. Dziś s. Anastazja Pustelnik kończy 71 lat.
Powidła śliwkowe są doskonałe do pieczywa, ciast, deserów i jako dodatek do mięs.
Powidła śliwkowe są doskonałe do pieczywa, ciast, deserów i jako dodatek do mięs.
Konfitura z róży stanowi dodatek do pieczywa, a ze względu na swój aromatyczny zapach często dodawana jest do tortów, kremów, wypieków, deserów i herbaty. Oto przepis siostry Anastazji.
Konfitura z róży stanowi dodatek do pieczywa, a ze względu na swój aromatyczny zapach często dodawana jest do tortów, kremów, wypieków, deserów i herbaty. Oto przepis siostry Anastazji.