Logo źródła: WAM dm
Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce. Siostra Anastazja przypomina tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie.
Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce. Siostra Anastazja przypomina tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie.
Logo źródła: WAM dm
- Pamiętam doskonale, jak zapewne każdy z Was, smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które wypełniały każdy kąt domu, a przede wszystkim atmosferę radości i wzajemnej bliskości - mówi siostra Anastazja i przypomina tradycyjne przepisy na świąteczne ciasta. To sprawdzone sposoby, odziedziczone po naszych babkach i prababkach. Wśród porad s. Anastazji przepisy na sernik, makowiec czy karpatkę.
- Pamiętam doskonale, jak zapewne każdy z Was, smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które wypełniały każdy kąt domu, a przede wszystkim atmosferę radości i wzajemnej bliskości - mówi siostra Anastazja i przypomina tradycyjne przepisy na świąteczne ciasta. To sprawdzone sposoby, odziedziczone po naszych babkach i prababkach. Wśród porad s. Anastazji przepisy na sernik, makowiec czy karpatkę.
kalendarzrolnikow.pl//poznan.pl/dm
11 listopada obchodzimy Narodowe Święto Niepodległości, ale również wspomnienie św. Marcina. Z tym dniem łączą się też różne zwyczaje m.in. tradycja wypiekana rogali świętomarcińskich oraz przyrządzania gęsi.
11 listopada obchodzimy Narodowe Święto Niepodległości, ale również wspomnienie św. Marcina. Z tym dniem łączą się też różne zwyczaje m.in. tradycja wypiekana rogali świętomarcińskich oraz przyrządzania gęsi.
Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie, wspaniale się prezentują, a co najważniejsze zawsze się udają! Bez trudu upieczesz Kokosową śnieżynkę, Rajską szarlotkę czy Tort makowy.
Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie, wspaniale się prezentują, a co najważniejsze zawsze się udają! Bez trudu upieczesz Kokosową śnieżynkę, Rajską szarlotkę czy Tort makowy.
Swój pierwszy w pełni samodzielny posiłek przygotowała dopiero, gdy miała 17 lat. Zrobiła ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Pierwszy chleb spaliła, drugi wyszedł niedopieczony. Brakowało jej wprawy. Przez dwa lata pracowała w hutach szkła w Czechosłowacji. Pojawił się nawet kandydat na męża, ale wizja małżeństwa zupełnie jej nie pociągała. Wkrótce wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Z biegiem lat rozwinęła kulinarne skrzydła i kiedy w 1999 roku zaczęła pracę w kuchni jezuitów, ich życie zmieniło się nie do poznania. Życie wielu Polaków również. Dziś s. Anastazja Pustelnik kończy 71 lat.
Swój pierwszy w pełni samodzielny posiłek przygotowała dopiero, gdy miała 17 lat. Zrobiła ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Pierwszy chleb spaliła, drugi wyszedł niedopieczony. Brakowało jej wprawy. Przez dwa lata pracowała w hutach szkła w Czechosłowacji. Pojawił się nawet kandydat na męża, ale wizja małżeństwa zupełnie jej nie pociągała. Wkrótce wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Z biegiem lat rozwinęła kulinarne skrzydła i kiedy w 1999 roku zaczęła pracę w kuchni jezuitów, ich życie zmieniło się nie do poznania. Życie wielu Polaków również. Dziś s. Anastazja Pustelnik kończy 71 lat.
Powidła śliwkowe są doskonałe do pieczywa, ciast, deserów i jako dodatek do mięs.
Powidła śliwkowe są doskonałe do pieczywa, ciast, deserów i jako dodatek do mięs.
Konfitura z róży stanowi dodatek do pieczywa, a ze względu na swój aromatyczny zapach często dodawana jest do tortów, kremów, wypieków, deserów i herbaty. Oto przepis siostry Anastazji.
Konfitura z róży stanowi dodatek do pieczywa, a ze względu na swój aromatyczny zapach często dodawana jest do tortów, kremów, wypieków, deserów i herbaty. Oto przepis siostry Anastazji.
Sos pomidorowy można podawać jako dodatek do wędlin, sałatek i zapiekanek. Świetnie sprawdzi się również jako uzupełnienie dań mięsnych.
Sos pomidorowy można podawać jako dodatek do wędlin, sałatek i zapiekanek. Świetnie sprawdzi się również jako uzupełnienie dań mięsnych.
Kalafior marynowany to pyszne uzupełnienie dań obiadowych. Można podawać go jako samodzielny dodatek do dań lub jako składnik sałatek warzywnych.
Kalafior marynowany to pyszne uzupełnienie dań obiadowych. Można podawać go jako samodzielny dodatek do dań lub jako składnik sałatek warzywnych.
Marynowany groszek z marchewką to smaczny dodatek do ziemniaków, mięsa i sadzonych jaj.
Marynowany groszek z marchewką to smaczny dodatek do ziemniaków, mięsa i sadzonych jaj.
Fasolka szparagowa jest niezastąpionym dodatkiem do obiadu.
Fasolka szparagowa jest niezastąpionym dodatkiem do obiadu.
Marynowany czosnek to doskonały dodatek do mięs na zimno. Oto przepis siostry Anastazji.
Marynowany czosnek to doskonały dodatek do mięs na zimno. Oto przepis siostry Anastazji.
Botwinka jest doskonała na ciepło i zimno. Na barszczyk.  Pyszna i zdrowa jako dodatek do sałatek.
Botwinka jest doskonała na ciepło i zimno. Na barszczyk.  Pyszna i zdrowa jako dodatek do sałatek.
Siostra Anastazja podpowiada, jak zrobić smaczne jabłka do szarlotki, jabłkowej tarty, zapiekanki z ryżu. Tak przygotowane jabłka są również świetnym uzupełnieniem naleśników, omletów i mogą być podane jako samodzielny deser.
Siostra Anastazja podpowiada, jak zrobić smaczne jabłka do szarlotki, jabłkowej tarty, zapiekanki z ryżu. Tak przygotowane jabłka są również świetnym uzupełnieniem naleśników, omletów i mogą być podane jako samodzielny deser.
Konfitura z wiśni to bardzo dobry dodatek do pieczywa, kremów, deserów, herbaty, koktajli owocowych.
Konfitura z wiśni to bardzo dobry dodatek do pieczywa, kremów, deserów, herbaty, koktajli owocowych.
Przepis na marynowane gruszki to hit jesieni. Gruszki marynowane są świetnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs. Ich przygotowanie nie jest trudne i czasochłonne.
Przepis na marynowane gruszki to hit jesieni. Gruszki marynowane są świetnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs. Ich przygotowanie nie jest trudne i czasochłonne.
Przygotowanie marynowanych buraczków nie sprawi zbyt wiele trudności. Są proste w przygotowaniu, można podawać je jako przystawkę do głównego dania lub jako dodatek do potraw.
Przygotowanie marynowanych buraczków nie sprawi zbyt wiele trudności. Są proste w przygotowaniu, można podawać je jako przystawkę do głównego dania lub jako dodatek do potraw.
Sok z aronii to doskonały i zdrowy dodatek do napojów (zimnych i gorących) oraz deserów. Po rozcieńczeniu soku z wodą otrzymujemy pyszny napój, który jest lubiany również przez dzieci. Poznaj przepis na sok z aronii wg siostry Anastazji.
Sok z aronii to doskonały i zdrowy dodatek do napojów (zimnych i gorących) oraz deserów. Po rozcieńczeniu soku z wodą otrzymujemy pyszny napój, który jest lubiany również przez dzieci. Poznaj przepis na sok z aronii wg siostry Anastazji.
Kurki w marynacie można jeść na wiele sposobów. Można je podawać jako dodatek do pieczywa, wędlin, mięs na zimno i jako składnik sałatek. Sprawdzony przepis na marynowane grzyby można znaleźć w książce siostry Anastazji "153 przetwory i dania mięsne Siostry Anastazji".
Kurki w marynacie można jeść na wiele sposobów. Można je podawać jako dodatek do pieczywa, wędlin, mięs na zimno i jako składnik sałatek. Sprawdzony przepis na marynowane grzyby można znaleźć w książce siostry Anastazji "153 przetwory i dania mięsne Siostry Anastazji".
Dżem malinowy to jeden ze sprawdzonych przepisów siostry Anastazji. To słodki dodatek do pieczywa, ciast, koktajli i galaretek. Jego przygotowanie nie jest trudne i nie zajmuje zbyt wiele czasu. Jak go zrobić krok po kroku podpowiada siostra Anastazja.
Dżem malinowy to jeden ze sprawdzonych przepisów siostry Anastazji. To słodki dodatek do pieczywa, ciast, koktajli i galaretek. Jego przygotowanie nie jest trudne i nie zajmuje zbyt wiele czasu. Jak go zrobić krok po kroku podpowiada siostra Anastazja.