Ekologiczna żywność zyskuje klientów
(fot. alde / flickr.com)
„Nasz Dziennik” / PAP / slo
Zdrowa żywność staje się coraz popularniejsza. Niestety, z powodu nadgorliwości polskich urzędników zarabiają na niej w dużej mierze zagraniczne firmy, sprzedające często ekologiczną żywność powstałą na bazie polskich surowców - informuje "Nasz Dziennik".
Wytwarzanie żywność ekologicznej to szansa rozwoju przeżywającego ogromne trudności polskiego rolnictwa. Ci, którzy tym się zajęli, nie żałują. Jednak uważają, że większe zyski osiągają zagraniczne firmy, wysysające surowiec z naszego rynku, przetwarzające go za granicą i sprzedające potem końcowy produkt drogo Polsce. Niewystarczająca jest też liczba polskich firm przetwarzających żywność ekologiczną.
Więcej w "Naszym Dzienniku".
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł