Faszerowane pieczarki zapiekane z serem
(fot. pixabay)
apio / DEON.pl
Faszerowane pieczarki - danie proste, szybkie i tanie a jakże smaczne i efektowne. Świetne na obiad lub jako przystawka czy dodatek do dania głównego.
Składniki:
- 12 pieczarek o dużych kapeluszach
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki masła
- 4 grubsze plasterki szynki
- 10 dag sera żółtego
- sól, pieprz
Pieczarki obrać ze skórki. Odciąć nóżki i drobno posiekać. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle wraz z posiekanymi nóżkami i pokrojoną w kosteczkę szynką i przeciśniętym przez praskę czosnekiem. Doprawić solą i pieprzem.
Tak przygotowanym farszem napełnić kapelusze pieczarek. Posypać startym serem, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 10 minut.
Smacznego!
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł