Faszerowane pieczarki zapiekane z serem

(fot. pixabay)
apio / DEON.pl

Faszerowane pieczarki - danie proste, szybkie i tanie a jakże smaczne i efektowne. Świetne na obiad lub jako przystawka czy dodatek do dania głównego.

Składniki:

DEON.PL POLECA

  • 12 pieczarek o dużych kapeluszach
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki masła
  • 4 grubsze plasterki szynki
  • 10 dag sera żółtego
  • sól, pieprz

Pieczarki obrać ze skórki. Odciąć nóżki i drobno posiekać. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle wraz z posiekanymi nóżkami i pokrojoną w kosteczkę szynką i przeciśniętym przez praskę czosnekiem. Doprawić solą i pieprzem.

Tak przygotowanym farszem napełnić kapelusze pieczarek. Posypać startym serem, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 10 minut.

Smacznego!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Faszerowane pieczarki zapiekane z serem
Komentarze (2)
K
Krystyna
4 kwietnia 2013, 23:34
 proste ,szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne  :)
B
Benka
2 stycznia 2015, 11:33
Też zrobiłam. Pycha. Polecam