Francuski kebab

(fot by penguincake/flickr.com)
nt

Francuski kebab to ciekawa alternatywa dla powszechnie znanego nam kebaba. Ożywi dobrze znany smak i na pewno zasmakuje wszystkim znajomym. Dobrze sprawdzi się w roli przekąski na przyjęciu.

Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:

  • 70 dag piersi z kurczaka
  • 1 ciasto francuskie
  • przyprawa do kurczaka
  • 5 łyżek oleju
  • 1 szklanka mleka

Sposób przygotowania:

DEON.PL POLECA

Kurczaka umyć, pokroić w drobną kostkę, mięso podsmażyć na oleju. Rozmrożone ciasto francuskie pokroić na kwadraty.

Ostudzone mięso położyć na cieście, skleić, formując trójkąty, ułożyć na wyłożonej papierem blasze.

Posmaruj kebaby mlekiem.

Piec ok. 20 minut w 200 stopniach. Podawać na ciepło z sosem.

Smacznego !

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Tematy w artykule

Skomentuj artykuł

Francuski kebab
Komentarze (3)
T
T
3 grudnia 2014, 08:28
Zamiast kurczaka mozna tez uzywac zab ;)
K
kam
2 grudnia 2014, 10:47
ja bym jajkiem rozmieszanym (zoltko) posmarowal ciasto przed wlozeniem do piekarnika. mleko - najprawdopodobniej - jest uzyte co by nie bylo bardzo suche...
K
kasia
1 grudnia 2014, 21:56
pomysł fajny-wypróbuję, ale pewnie z gotowym ciastem francuskim. tylko po co aż szklanka mleka? ;) początkowo myślałam, że może mleczna marynata do kurczaka. :)