Francuski kebab

Francuski kebab
(fot by penguincake/flickr.com)
nt

Francuski kebab to ciekawa alternatywa dla powszechnie znanego nam kebaba. Ożywi dobrze znany smak i na pewno zasmakuje wszystkim znajomym. Dobrze sprawdzi się w roli przekąski na przyjęciu.

Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:

  • 70 dag piersi z kurczaka
  • 1 ciasto francuskie
  • przyprawa do kurczaka
  • 5 łyżek oleju
  • 1 szklanka mleka

Sposób przygotowania:

DEON.PL POLECA

Kurczaka umyć, pokroić w drobną kostkę, mięso podsmażyć na oleju. Rozmrożone ciasto francuskie pokroić na kwadraty.

Ostudzone mięso położyć na cieście, skleić, formując trójkąty, ułożyć na wyłożonej papierem blasze.

Posmaruj kebaby mlekiem.

Piec ok. 20 minut w 200 stopniach. Podawać na ciepło z sosem.

Smacznego !

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Tematy w artykule

Skomentuj artykuł

Francuski kebab
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.