Sernik brzoskwiniowy Siostry Anastazji
(fot. Andrzej Sochacki)
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Pyszny, puszysty sernik z dodatkiem brzoskwiń od Siostry Anastazji - prawdziwy raj dla podniebienia!
Upiec cienki jasny biszkopt (najlepiej dzień wcześniej)
- 6 jajek
- 1 szklanka cukru kryształu
- 1 szklanka mąki
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 160-180'C ok. 30-40 min.
- 1 1/2 kg zmielonego sera białego
- 30-40 dag cukru kryształu
- 12 jaj
- 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru)
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 1/2 kostki margaryny
- 2 opakowania cukru waniliowego
- 1 puszka brzoskwiń
Margarynę ucierać z cukrem kryształemi cukrem waniliowym, stopniowo dodając po jednym żółtku, następnie ser wymieszany z mąką i budyniem. Ubić białka na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie mieszając. Na końcu wmieszać pokrojone w kostkę owoce brzoskwini. Wierzch wcześniej upieczonego już biszkoptu przykryć masą serową. Piec w temp. 150-180°C przez ok. 1 godz.
Poznaj więcej przepisów na ciasta Siostry Anastazji:
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł