Sernik brzoskwiniowy Siostry Anastazji

Sernik brzoskwiniowy Siostry Anastazji
(fot. Andrzej Sochacki)
S. Anastazja / DEON.pl / apio

Pyszny, puszysty sernik z dodatkiem brzoskwiń od Siostry Anastazji - prawdziwy raj dla podniebienia!

Upiec cienki jasny biszkopt (najlepiej dzień wcześniej)

  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • 1 szklanka mąki
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 160-180'C ok. 30-40 min.

  • 1 1/2 kg zmielonego sera białego
  • 30-40 dag cukru kryształu
  • 12 jaj
  • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru)
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 1/2 kostki margaryny
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 1 puszka brzoskwiń

Margarynę ucierać z cukrem kryształemi cukrem waniliowym, stopniowo dodając po jednym żółtku, następnie ser wymieszany z mąką i budyniem. Ubić białka na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie mieszając. Na końcu wmieszać pokrojone w kostkę owoce brzoskwini. Wierzch wcześniej upieczonego już biszkoptu przykryć masą serową. Piec w temp. 150-180°C przez ok. 1 godz.

Poznaj więcej przepisów na ciasta Siostry Anastazji:

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Sernik brzoskwiniowy Siostry Anastazji
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.