Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie, wspaniale się prezentują, a co najważniejsze zawsze się udają! Bez trudu upieczesz Kokosową śnieżynkę, Rajską szarlotkę czy Tort makowy.
Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie, wspaniale się prezentują, a co najważniejsze zawsze się udają! Bez trudu upieczesz Kokosową śnieżynkę, Rajską szarlotkę czy Tort makowy.
Sezon na cukinię w pełni, ale skończyły ci się pomysły, co z niej zrobić? Oto krem z cukinii podany z kurkami – prosty, ale zachwycający smakami lasu. Jeśli szukasz inspiracji na coś nowego, ten przepis wprowadzi świeżość do Twojego menu i sprawi, że na nowo zakochasz się w cukinii!
Sezon na cukinię w pełni, ale skończyły ci się pomysły, co z niej zrobić? Oto krem z cukinii podany z kurkami – prosty, ale zachwycający smakami lasu. Jeśli szukasz inspiracji na coś nowego, ten przepis wprowadzi świeżość do Twojego menu i sprawi, że na nowo zakochasz się w cukinii!
Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Dzięki jej recepturom bez trudu przygotujemy również dania bezmięsne.
Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Dzięki jej recepturom bez trudu przygotujemy również dania bezmięsne.
Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce. Siostra Anastazja przypomina tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie.
Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce. Siostra Anastazja przypomina tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie.
- Pamiętam doskonale, jak zapewne każdy z Was, smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które wypełniały każdy kąt domu, a przede wszystkim atmosferę radości i wzajemnej bliskości - mówi siostra Anastazja i przypomina tradycyjne przepisy na świąteczne ciasta. To sprawdzone sposoby, odziedziczone po naszych babkach i prababkach. Wśród porad s. Anastazji przepisy na sernik, makowiec czy karpatkę.
- Pamiętam doskonale, jak zapewne każdy z Was, smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które wypełniały każdy kąt domu, a przede wszystkim atmosferę radości i wzajemnej bliskości - mówi siostra Anastazja i przypomina tradycyjne przepisy na świąteczne ciasta. To sprawdzone sposoby, odziedziczone po naszych babkach i prababkach. Wśród porad s. Anastazji przepisy na sernik, makowiec czy karpatkę.
Swój pierwszy w pełni samodzielny posiłek przygotowała dopiero, gdy miała 17 lat. Zrobiła ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Pierwszy chleb spaliła, drugi wyszedł niedopieczony. Brakowało jej wprawy. Przez dwa lata pracowała w hutach szkła w Czechosłowacji. Pojawił się nawet kandydat na męża, ale wizja małżeństwa zupełnie jej nie pociągała. Wkrótce wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Z biegiem lat rozwinęła kulinarne skrzydła i kiedy w 1999 roku zaczęła pracę w kuchni jezuitów, ich życie zmieniło się nie do poznania. Życie wielu Polaków również. Dziś s. Anastazja Pustelnik kończy 71 lat.
Swój pierwszy w pełni samodzielny posiłek przygotowała dopiero, gdy miała 17 lat. Zrobiła ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Pierwszy chleb spaliła, drugi wyszedł niedopieczony. Brakowało jej wprawy. Przez dwa lata pracowała w hutach szkła w Czechosłowacji. Pojawił się nawet kandydat na męża, ale wizja małżeństwa zupełnie jej nie pociągała. Wkrótce wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Z biegiem lat rozwinęła kulinarne skrzydła i kiedy w 1999 roku zaczęła pracę w kuchni jezuitów, ich życie zmieniło się nie do poznania. Życie wielu Polaków również. Dziś s. Anastazja Pustelnik kończy 71 lat.
Te sprawdzone przepisy to absolutny hit.
Te sprawdzone przepisy to absolutny hit.
s. Anastazja / DEON.pl / apio
Sprawdź pyszny przepis na sałatkę z ananasem i kaszą kuskus według przepisu Siostry Anastazji. Polecamy!
Sprawdź pyszny przepis na sałatkę z ananasem i kaszą kuskus według przepisu Siostry Anastazji. Polecamy!
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Wszystkim polecamy wyśmienity piernik tradycyjny siostry Anastazji.
Wszystkim polecamy wyśmienity piernik tradycyjny siostry Anastazji.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Polecamy przepis na pyszne konfitury z brzoskwiń. Warto przygotować je teraz i cieszyć się ich smakiem w czasie jesiennych i zimowych dni. Są świetnym dodatkiem do pieczywa, herbaty, ciast, kremów, galaretek oraz jako nadzienie naleśników.
Polecamy przepis na pyszne konfitury z brzoskwiń. Warto przygotować je teraz i cieszyć się ich smakiem w czasie jesiennych i zimowych dni. Są świetnym dodatkiem do pieczywa, herbaty, ciast, kremów, galaretek oraz jako nadzienie naleśników.
s. Anastazja
- Kiedy zobaczyłam przepis na kruche ciasteczka stanęły mi przed oczami obrazy z dzieciństwa. To, jak zakładałam duży fartuch mamy, podwijałam rękawki i ustawiałam równo foremki do wycinania ciasteczek. Do dziś pamiętam te emocje. Razem z mamą i siostrą ręka w rękę - wspomina jedna z czytelniczek.
- Kiedy zobaczyłam przepis na kruche ciasteczka stanęły mi przed oczami obrazy z dzieciństwa. To, jak zakładałam duży fartuch mamy, podwijałam rękawki i ustawiałam równo foremki do wycinania ciasteczek. Do dziś pamiętam te emocje. Razem z mamą i siostrą ręka w rękę - wspomina jedna z czytelniczek.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Dżem śliwkowo-migdałowy - doskonały do pieczywa oraz jako dodatek do deserów i ciast.
Dżem śliwkowo-migdałowy - doskonały do pieczywa oraz jako dodatek do deserów i ciast.
s. Anastazja Pustelnik / slo
Sałatki owocowe można jeść na okrągło przez cały rok, wystarczy tylko według upodobań i dostępności zmieniać składniki. Dziś przepis na sałatkę - z kuchni siostry Anastazji - łatwą do wykonania i przede wszystkim zdrową!
Sałatki owocowe można jeść na okrągło przez cały rok, wystarczy tylko według upodobań i dostępności zmieniać składniki. Dziś przepis na sałatkę - z kuchni siostry Anastazji - łatwą do wykonania i przede wszystkim zdrową!
Siostra Anastazja / DEON.pl / apio
Do weekendowego leniuchowania polecamy coś pysznego i słodkiego. Delikatny krem czekoladowy z owocami i bitą śmietaną. Kusząco wygląda i doskonale smakuje. Przepis Siostry Anastazji.
Do weekendowego leniuchowania polecamy coś pysznego i słodkiego. Delikatny krem czekoladowy z owocami i bitą śmietaną. Kusząco wygląda i doskonale smakuje. Przepis Siostry Anastazji.
s. Anastazja
Naleśniki z sałatą - jako doskonała zimna przystawka - według przepisu siostry Anastazji.
Naleśniki z sałatą - jako doskonała zimna przystawka - według przepisu siostry Anastazji.
s. Anastazja
Sałatki i surówki powinny być stałą częścią naszego jadłospisu. Świeże i chrupkie warzywa dostarczają nam witamin, energii i już samym wyglądem sprawiają niemało przyjemności. Niewiele też potrzeba, by zafundować sobie taką porcję zdrowia!
Sałatki i surówki powinny być stałą częścią naszego jadłospisu. Świeże i chrupkie warzywa dostarczają nam witamin, energii i już samym wyglądem sprawiają niemało przyjemności. Niewiele też potrzeba, by zafundować sobie taką porcję zdrowia!
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Kalafior najczęściej gości na naszych talerzach w towarzystwie tartej bułki, przesmażonej na maśle. Dziś kalafior w wydaniu sałatkowym. Sami spróbujcie!
Kalafior najczęściej gości na naszych talerzach w towarzystwie tartej bułki, przesmażonej na maśle. Dziś kalafior w wydaniu sałatkowym. Sami spróbujcie!
s. Anastazja / DEON.pl / apio
Któż z nas nie pamięta smaku rosołu z domowym makaronem? Był najlepszy na świecie! Jaka szkoda, że coraz rzadziej sami robimy makaron. Zwłaszcza, że jego przygotowanie nie jest ani trudne, ani nie zabiera dużo czasu. Dziś postanowiliśmy przypomnieć przepis na ten domowy specjał. Pomogła nam Siostra Anastazja.
Któż z nas nie pamięta smaku rosołu z domowym makaronem? Był najlepszy na świecie! Jaka szkoda, że coraz rzadziej sami robimy makaron. Zwłaszcza, że jego przygotowanie nie jest ani trudne, ani nie zabiera dużo czasu. Dziś postanowiliśmy przypomnieć przepis na ten domowy specjał. Pomogła nam Siostra Anastazja.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Smaczna, zdrowa i cieszy oko kolorami. Sałatka z młodych kalarepek, rzodkiewki i marynowanych patisonów. Według przepisu Siostry Anastazji.
Smaczna, zdrowa i cieszy oko kolorami. Sałatka z młodych kalarepek, rzodkiewki i marynowanych patisonów. Według przepisu Siostry Anastazji.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Kiszenie ogórków to prawdziwa sztuka. Jak wybierać ogórki, jak je przygotować i jak zakisić, by wyszły? Skorzystaliśmy z pomocy Siostry Anastazji i jej sprawdzonych przepisów. Polecamy ogórki kiszone w trzech wersjach.
Kiszenie ogórków to prawdziwa sztuka. Jak wybierać ogórki, jak je przygotować i jak zakisić, by wyszły? Skorzystaliśmy z pomocy Siostry Anastazji i jej sprawdzonych przepisów. Polecamy ogórki kiszone w trzech wersjach.
{{ article.published_at }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.description }}
{{ article.description }}