1 miesiąc temu
Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie, wspaniale się prezentują, a co najważniejsze zawsze się udają! Bez trudu upieczesz Kokosową śnieżynkę, Rajską szarlotkę czy Tort makowy.
Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie, wspaniale się prezentują, a co najważniejsze zawsze się udają! Bez trudu upieczesz Kokosową śnieżynkę, Rajską szarlotkę czy Tort makowy.
1 miesiąc temu
Swój pierwszy w pełni samodzielny posiłek przygotowała dopiero, gdy miała 17 lat. Zrobiła ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Pierwszy chleb spaliła, drugi wyszedł niedopieczony. Brakowało jej wprawy. Przez dwa lata pracowała w hutach szkła w Czechosłowacji. Pojawił się nawet kandydat na męża, ale wizja małżeństwa zupełnie jej nie pociągała. Wkrótce wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Z biegiem lat rozwinęła kulinarne skrzydła i kiedy w 1999 roku zaczęła pracę w kuchni jezuitów, ich życie zmieniło się nie do poznania. Życie wielu Polaków również. Dziś s. Anastazja Pustelnik kończy 71 lat.
Swój pierwszy w pełni samodzielny posiłek przygotowała dopiero, gdy miała 17 lat. Zrobiła ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Pierwszy chleb spaliła, drugi wyszedł niedopieczony. Brakowało jej wprawy. Przez dwa lata pracowała w hutach szkła w Czechosłowacji. Pojawił się nawet kandydat na męża, ale wizja małżeństwa zupełnie jej nie pociągała. Wkrótce wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Z biegiem lat rozwinęła kulinarne skrzydła i kiedy w 1999 roku zaczęła pracę w kuchni jezuitów, ich życie zmieniło się nie do poznania. Życie wielu Polaków również. Dziś s. Anastazja Pustelnik kończy 71 lat.
3 lata temu
Logo źródła: WAM Siostra Anastazja / DEON.pl
Te sprawdzone przepisy to absolutny hit.
4 lata temu
s. Anastazja / DEON.pl / apio
Sprawdź pyszny przepis na sałatkę z ananasem i kaszą kuskus według przepisu Siostry Anastazji. Polecamy!
Sprawdź pyszny przepis na sałatkę z ananasem i kaszą kuskus według przepisu Siostry Anastazji. Polecamy!
5 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Wszystkim polecamy wyśmienity piernik tradycyjny siostry Anastazji.
Wszystkim polecamy wyśmienity piernik tradycyjny siostry Anastazji.
5 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Polecamy przepis na pyszne konfitury z brzoskwiń. Warto przygotować je teraz i cieszyć się ich smakiem w czasie jesiennych i zimowych dni. Są świetnym dodatkiem do pieczywa, herbaty, ciast, kremów, galaretek oraz jako nadzienie naleśników.
Polecamy przepis na pyszne konfitury z brzoskwiń. Warto przygotować je teraz i cieszyć się ich smakiem w czasie jesiennych i zimowych dni. Są świetnym dodatkiem do pieczywa, herbaty, ciast, kremów, galaretek oraz jako nadzienie naleśników.
5 lat temu
s. Anastazja
- Kiedy zobaczyłam przepis na kruche ciasteczka stanęły mi przed oczami obrazy z dzieciństwa. To, jak zakładałam duży fartuch mamy, podwijałam rękawki i ustawiałam równo foremki do wycinania ciasteczek. Do dziś pamiętam te emocje. Razem z mamą i siostrą ręka w rękę - wspomina jedna z czytelniczek.
- Kiedy zobaczyłam przepis na kruche ciasteczka stanęły mi przed oczami obrazy z dzieciństwa. To, jak zakładałam duży fartuch mamy, podwijałam rękawki i ustawiałam równo foremki do wycinania ciasteczek. Do dziś pamiętam te emocje. Razem z mamą i siostrą ręka w rękę - wspomina jedna z czytelniczek.
5 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Dżem śliwkowo-migdałowy - doskonały do pieczywa oraz jako dodatek do deserów i ciast.
Dżem śliwkowo-migdałowy - doskonały do pieczywa oraz jako dodatek do deserów i ciast.
5 lat temu
s. Anastazja Pustelnik / slo
Sałatki owocowe można jeść na okrągło przez cały rok, wystarczy tylko według upodobań i dostępności zmieniać składniki. Dziś przepis na sałatkę - z kuchni siostry Anastazji - łatwą do wykonania i przede wszystkim zdrową!
Sałatki owocowe można jeść na okrągło przez cały rok, wystarczy tylko według upodobań i dostępności zmieniać składniki. Dziś przepis na sałatkę - z kuchni siostry Anastazji - łatwą do wykonania i przede wszystkim zdrową!
5 lat temu
Siostra Anastazja / DEON.pl / apio
Do weekendowego leniuchowania polecamy coś pysznego i słodkiego. Delikatny krem czekoladowy z owocami i bitą śmietaną. Kusząco wygląda i doskonale smakuje. Przepis Siostry Anastazji.
Do weekendowego leniuchowania polecamy coś pysznego i słodkiego. Delikatny krem czekoladowy z owocami i bitą śmietaną. Kusząco wygląda i doskonale smakuje. Przepis Siostry Anastazji.
5 lat temu
s. Anastazja
Naleśniki z sałatą - jako doskonała zimna przystawka - według przepisu siostry Anastazji.
Naleśniki z sałatą - jako doskonała zimna przystawka - według przepisu siostry Anastazji.
5 lat temu
s. Anastazja
Sałatki i surówki powinny być stałą częścią naszego jadłospisu. Świeże i chrupkie warzywa dostarczają nam witamin, energii i już samym wyglądem sprawiają niemało przyjemności. Niewiele też potrzeba, by zafundować sobie taką porcję zdrowia!
Sałatki i surówki powinny być stałą częścią naszego jadłospisu. Świeże i chrupkie warzywa dostarczają nam witamin, energii i już samym wyglądem sprawiają niemało przyjemności. Niewiele też potrzeba, by zafundować sobie taką porcję zdrowia!
5 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Kalafior najczęściej gości na naszych talerzach w towarzystwie tartej bułki, przesmażonej na maśle. Dziś kalafior w wydaniu sałatkowym. Sami spróbujcie!
Kalafior najczęściej gości na naszych talerzach w towarzystwie tartej bułki, przesmażonej na maśle. Dziś kalafior w wydaniu sałatkowym. Sami spróbujcie!
5 lat temu
s. Anastazja / DEON.pl / apio
Któż z nas nie pamięta smaku rosołu z domowym makaronem? Był najlepszy na świecie! Jaka szkoda, że coraz rzadziej sami robimy makaron. Zwłaszcza, że jego przygotowanie nie jest ani trudne, ani nie zabiera dużo czasu. Dziś postanowiliśmy przypomnieć przepis na ten domowy specjał. Pomogła nam Siostra Anastazja.
Któż z nas nie pamięta smaku rosołu z domowym makaronem? Był najlepszy na świecie! Jaka szkoda, że coraz rzadziej sami robimy makaron. Zwłaszcza, że jego przygotowanie nie jest ani trudne, ani nie zabiera dużo czasu. Dziś postanowiliśmy przypomnieć przepis na ten domowy specjał. Pomogła nam Siostra Anastazja.
5 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Smaczna, zdrowa i cieszy oko kolorami. Sałatka z młodych kalarepek, rzodkiewki i marynowanych patisonów. Według przepisu Siostry Anastazji.
Smaczna, zdrowa i cieszy oko kolorami. Sałatka z młodych kalarepek, rzodkiewki i marynowanych patisonów. Według przepisu Siostry Anastazji.
5 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Kiszenie ogórków to prawdziwa sztuka. Jak wybierać ogórki, jak je przygotować i jak zakisić, by wyszły? Skorzystaliśmy z pomocy Siostry Anastazji i jej sprawdzonych przepisów. Polecamy ogórki kiszone w trzech wersjach.
Kiszenie ogórków to prawdziwa sztuka. Jak wybierać ogórki, jak je przygotować i jak zakisić, by wyszły? Skorzystaliśmy z pomocy Siostry Anastazji i jej sprawdzonych przepisów. Polecamy ogórki kiszone w trzech wersjach.
5 lat temu
s. Anastazja / "Przepisy siostry Anastazji. 100 nowych ciast"
Tradycji musi stać się zadość. Oto przepis na najlepsze na świecie pączki i faworki. Wszystko zgodne z wielowiekową tradycją i sprawdzone przez pierwszą kucharkę Rzeczpospolitej - siostrę Anastazję. W Tłusty Czwartek kalorii nie liczymy, bo i po co.
Tradycji musi stać się zadość. Oto przepis na najlepsze na świecie pączki i faworki. Wszystko zgodne z wielowiekową tradycją i sprawdzone przez pierwszą kucharkę Rzeczpospolitej - siostrę Anastazję. W Tłusty Czwartek kalorii nie liczymy, bo i po co.
6 lat temu
103 ciasta siostry Anastazji / Wydawnictwo WAM
Słodkością kojarzoną z Warszawą jest wuzetka. Kwadratowe ciastko zbudowane z warstw kakaowego biszkoptu, dżemu, bitej śmietany z polewą czekoladową. Jego nazwa wiązana jest z budowaną pod koniec lat 40. warszawską trasą W-Z. Według innej teorii nazwa ciastka pochodzi od skrótowca "WZK", którego rozwinięcie to "wypiek z kremem". My tych dylematów nie zamierzamy rozwiązywać, my mamy przepis siostry Anastazji.
Słodkością kojarzoną z Warszawą jest wuzetka. Kwadratowe ciastko zbudowane z warstw kakaowego biszkoptu, dżemu, bitej śmietany z polewą czekoladową. Jego nazwa wiązana jest z budowaną pod koniec lat 40. warszawską trasą W-Z. Według innej teorii nazwa ciastka pochodzi od skrótowca "WZK", którego rozwinięcie to "wypiek z kremem". My tych dylematów nie zamierzamy rozwiązywać, my mamy przepis siostry Anastazji.
6 lat temu
s. Anastazja / slo
Wyśmienita konfitura z wiśni nadaje się jako dodatek do pieczywa, kremów, deserów, ciasta, herbaty, koktajli owocowych. Siostra Anastazja poleca!
Wyśmienita konfitura z wiśni nadaje się jako dodatek do pieczywa, kremów, deserów, ciasta, herbaty, koktajli owocowych. Siostra Anastazja poleca!
6 lat temu
s. Anastazja / slo
Czas na przetwory. Siostra Anastazja poleca pasteryzowany szpinak z czosnkiem. Można go podawać jako samodzielną przekąskę, dodatek do mięsa, ryb, zapiekanek, pierogów, naleśników, makaronu, kaszy.
Czas na przetwory. Siostra Anastazja poleca pasteryzowany szpinak z czosnkiem. Można go podawać jako samodzielną przekąskę, dodatek do mięsa, ryb, zapiekanek, pierogów, naleśników, makaronu, kaszy.