Naleśniki z sałatą - przepis s. Anastazji
(fot. pixabay)
s. Anastazja
Naleśniki z sałatą - jako doskonała przystawka na zimno - według przepisu siostry Anastazji.
Składniki:
Ciasto:
- 2-3 jaja
- 1 płaska łyżka mąki pszennej
- 1 płaska łyżka drobno pokrojonej natki pietruszki
- 1 łyżka startego parmezanu
- tłuszcz
Nadzienie:
- zielona sałata
- chrzan
- plasterki szynki
- plasterki sera żółtego
- pasta z papryki
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszać i upiec 2-3 cienkie naleśniki.Wierzch każdego naleśnika posmarować chrzanem, rozłożyć liść sałaty, plaster szynki posmarowany pastą z papryki i plaster sera żółtego.
Zwinąć jak roladę. Naleśniki pokroić w grube plastry.Przybrać liśćmi sałaty, drobno posiekanym szczypiorkiem i plasterkami rzodkiewki.
Podawać na zimno jako przystawkę.
Smacznego!
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł