Sprawdź jak zrobić naleśniki z awokado, białym serem i migdałami
(fot. pixabay)
slo
Naleśniki z awokado, białym serem z bazylią i płatkami migdałowymi. Przygotowanie takich naleśników jest bajecznie proste!
Składniki:
Ciasto naleśnikowe:
- 150 g mąki
- szczypta soli
- 2 jajka
- szklanka mleka
- olej do smażenia
Nadzienie:
- 1 dojrzałe awokado (miękkie pod skórką)
- 120 g białego sera
- 3 łyżki płatków migdałowych, przyrumienionych na patelni
- garść listków świeżej bazylii
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, czarny pieprz
Sposób przygotowania
Ciasto naleśnikowe:
Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować i odstawić na 30 minut.
Nadzienie:
- Awokado przekroić, usunąć pestkę, wyjąć miąższ, pokroić bardzo drobno lub rozgnieść widelcem.
- Posypać solą i pieprzem, wymieszać z oliwą z oliwek, płatkami migdałowymi i bazylią.
- Na naleśniki nałożyć awokado z płatkami migdałowymi i bazylią oraz posypać pokruszonym i osolonym do smaku białym serem.
- Naleśniki zwinąć w rulonik, można też polać je gęstą śmietaną.
Smacznego!
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł