Sprawdź jak zrobić naleśniki z awokado, białym serem i migdałami

Sprawdź jak zrobić naleśniki z awokado, białym serem i migdałami
(fot. pixabay)
slo

Naleśniki z awokado, białym serem z bazylią i płatkami migdałowymi. Przygotowanie takich naleśników jest bajecznie proste!

Składniki:

DEON.PL POLECA

Ciasto naleśnikowe:

  • 150 g mąki
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • olej do smażenia

Nadzienie:

  • 1 dojrzałe awokado (miękkie pod skórką)
  • 120 g białego sera
  • 3 łyżki płatków migdałowych, przyrumienionych na patelni
  • garść listków świeżej bazylii
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, czarny pieprz
     

Sposób przygotowania

Ciasto naleśnikowe:

Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować i odstawić na 30 minut.

Nadzienie:

  • Awokado przekroić, usunąć pestkę, wyjąć miąższ, pokroić bardzo drobno lub rozgnieść widelcem.
  • Posypać solą i pieprzem, wymieszać z oliwą z oliwek, płatkami migdałowymi i bazylią.
  • Na naleśniki nałożyć awokado z płatkami migdałowymi i bazylią oraz posypać pokruszonym i osolonym do smaku białym serem.
  • Naleśniki zwinąć w rulonik, można też polać je gęstą śmietaną.
     

Smacznego!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Sprawdź jak zrobić naleśniki z awokado, białym serem i migdałami
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.