S. Anastazja / DEON.pl / apio
Maliny... kuszą wyglądem, smakiem, zapachem. Ale przede wszystkim są cenne ze względu na ich dobroczynne właściwości: wspomagają leczenie przeziębień, dzięki zawartości kwasu elagowego, który ma właściwości antybakteryjne, działają również uspokajająco, przeciwbólowo i obniżają ciśnienie krwi.
Maliny... kuszą wyglądem, smakiem, zapachem. Ale przede wszystkim są cenne ze względu na ich dobroczynne właściwości: wspomagają leczenie przeziębień, dzięki zawartości kwasu elagowego, który ma właściwości antybakteryjne, działają również uspokajająco, przeciwbólowo i obniżają ciśnienie krwi.
S. Anastazja / DEON.pl
Siostra Anastazja wie, co dobre. Dziś polecamy pyszny, domowy pasztet pieczony według jej przepisu. Doskonały do codziennych kanapek i na wielkie przyjęcie. Pychota!
Siostra Anastazja wie, co dobre. Dziś polecamy pyszny, domowy pasztet pieczony według jej przepisu. Doskonały do codziennych kanapek i na wielkie przyjęcie. Pychota!
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Dziś polecamy wyśmienity sernik czarno-biały Siostry Anastazji.
Dziś polecamy wyśmienity sernik czarno-biały Siostry Anastazji.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Na weekendowe łasuchowanie polecamy wspaniałą Brazyliankę wg przepisu Siostry Anastazji.
Na weekendowe łasuchowanie polecamy wspaniałą Brazyliankę wg przepisu Siostry Anastazji.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Delikatny biszkopt i puszysta, kokosowa masa - czysta przyjemność!
Delikatny biszkopt i puszysta, kokosowa masa - czysta przyjemność!
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Grzyby marynowane to przysmak nie lada. Każdy grzybiarz ma swój ulubiony smak grzyba marynowanego. Decydują o nim (pomijając gatunek grzyba) trzy elementy: sposób obgotowania grzybków, zalewa a szczególnie stosunek: ocet/woda i przyprawy. My wybraliśmy przepis Siostry Anastazji.
Grzyby marynowane to przysmak nie lada. Każdy grzybiarz ma swój ulubiony smak grzyba marynowanego. Decydują o nim (pomijając gatunek grzyba) trzy elementy: sposób obgotowania grzybków, zalewa a szczególnie stosunek: ocet/woda i przyprawy. My wybraliśmy przepis Siostry Anastazji.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Mięso królika - podobnie jak inne mięsa białe (np. z indyka, kurczaka) - jest chudsze od mięs czerwonych (wołowina, cielęcina, wieprzowina). Ma za to więcej białka, i to bardzo dobrej jakości.Jest smaczne, soczyste, delikatne i lekkostrawne. Zawiera też więcej składników odżywczych - żelaza, wapnia, fosforu, miedzi, kobaltu, cynku, witamin z grupy B, a poza tym królik wyjątkowo rzadko alergizuje. Tak więc na dzisiejszy obiad polecamy duszonego królika wg przepisu Siostry Anastazji!
Mięso królika - podobnie jak inne mięsa białe (np. z indyka, kurczaka) - jest chudsze od mięs czerwonych (wołowina, cielęcina, wieprzowina). Ma za to więcej białka, i to bardzo dobrej jakości.Jest smaczne, soczyste, delikatne i lekkostrawne. Zawiera też więcej składników odżywczych - żelaza, wapnia, fosforu, miedzi, kobaltu, cynku, witamin z grupy B, a poza tym królik wyjątkowo rzadko alergizuje. Tak więc na dzisiejszy obiad polecamy duszonego królika wg przepisu Siostry Anastazji!
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Kaloryczne, ale jakie dobre! Od czasu do czasu można sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa, ulegamy więc pokusie i polecamy Wam przepis z repertuaru Siostry Anastazji.
Kaloryczne, ale jakie dobre! Od czasu do czasu można sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa, ulegamy więc pokusie i polecamy Wam przepis z repertuaru Siostry Anastazji.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Wszystkim, którzy lubią połasuchować co nieco a i pobawić się w kuchni polecamy przepis na doskonały sernik wg przepisu Siostry Anastazji. Genialny!
Wszystkim, którzy lubią połasuchować co nieco a i pobawić się w kuchni polecamy przepis na doskonały sernik wg przepisu Siostry Anastazji. Genialny!
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Co za kolor! Taka sałatka ucieszy nie tylko podniebienie ale i oko. Polecamy przepis na sałatkę z czerwonych buraczków wg Siostry Anastazji.
Co za kolor! Taka sałatka ucieszy nie tylko podniebienie ale i oko. Polecamy przepis na sałatkę z czerwonych buraczków wg Siostry Anastazji.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Na weekend podsuwamy pomysł na coś słodkiego. Placek serowo-orzechowo-kokosowy według przepisu Siostry Anastazji. Pychotka!
Na weekend podsuwamy pomysł na coś słodkiego. Placek serowo-orzechowo-kokosowy według przepisu Siostry Anastazji. Pychotka!
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Makrela jest wyjątkowo smaczną rybą i do tego zdrową - zawiera kwasy omega 3. Proponujemy przepis na sałatkę z makreli, tylko nie przesadźcie z ilością, bo nieco kaloryczny.
Makrela jest wyjątkowo smaczną rybą i do tego zdrową - zawiera kwasy omega 3. Proponujemy przepis na sałatkę z makreli, tylko nie przesadźcie z ilością, bo nieco kaloryczny.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Dziś prawdziwy smakołyk ze spiżarni Siostry Anastazji - truskawki w syropie. Są świetnym dodatkiem do kisieli, kremów, ciast, klusek, naleśników. A syrop nada wspaniały smak i aromat wszelkim napojom.
Dziś prawdziwy smakołyk ze spiżarni Siostry Anastazji - truskawki w syropie. Są świetnym dodatkiem do kisieli, kremów, ciast, klusek, naleśników. A syrop nada wspaniały smak i aromat wszelkim napojom.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Botwinka. Zaprawmy ją teraz w słoikach, a będziemy mogli cieszyć podniebienie młodymi buraczkami przez cały rok. Doskonała na ciepło i zimno. Na barszczyk i chłodnik. Pyszna i zdrowa jako dodatek do sałatek. Przepis ze spiżarni Siostry Anastazji.
Botwinka. Zaprawmy ją teraz w słoikach, a będziemy mogli cieszyć podniebienie młodymi buraczkami przez cały rok. Doskonała na ciepło i zimno. Na barszczyk i chłodnik. Pyszna i zdrowa jako dodatek do sałatek. Przepis ze spiżarni Siostry Anastazji.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Pyszny, puszysty sernik z dodatkiem brzoskwiń od Siostry Anastazji - prawdziwy raj dla podniebienia!
Pyszny, puszysty sernik z dodatkiem brzoskwiń od Siostry Anastazji - prawdziwy raj dla podniebienia!
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Szukacie przepisu na smaczne, ciekawe i efektowne danie, nie za drogie i bez wyszukanych składników? Wypróbujcie przepis Siostry Anastazji na zapiekane filety z kurczaka z pieczarkami i serem w sosie cebulowym. Świetne!
Szukacie przepisu na smaczne, ciekawe i efektowne danie, nie za drogie i bez wyszukanych składników? Wypróbujcie przepis Siostry Anastazji na zapiekane filety z kurczaka z pieczarkami i serem w sosie cebulowym. Świetne!
s. Anastazja Pustelnik
Dziś coś dla tych, którzy pamiętają gorące lata nad Balatonem, klimat Budapesztu lub smak węgierskiej salami. Zupa węgierska przygotowana, sprawdzona i doprawiona przez siostrę Anastazję.
Dziś coś dla tych, którzy pamiętają gorące lata nad Balatonem, klimat Budapesztu lub smak węgierskiej salami. Zupa węgierska przygotowana, sprawdzona i doprawiona przez siostrę Anastazję.
apio / DEON.pl
Pychotka Siostry Anastazji została wybrana najlepszym ciastem w naszej słodkiej sondzie "Wybieramy najlepsze ciasto świąteczne". Aż 21% głosów użytkowników DEON.pl oddano na to ciasto. Jest pyszne, to prawda, wiedzą o tym wszyscy, którzy wypróbowali przepis.
Pychotka Siostry Anastazji została wybrana najlepszym ciastem w naszej słodkiej sondzie "Wybieramy najlepsze ciasto świąteczne". Aż 21% głosów użytkowników DEON.pl oddano na to ciasto. Jest pyszne, to prawda, wiedzą o tym wszyscy, którzy wypróbowali przepis.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Nowy Rok! W wielu domach spotkamy się na uroczystym noworocznym obiedzie. Co przygotować? Wybraliśmy przepis Siostry Anastazji - efektowna rolada z piersi indyka z suszonymi morelami i śliwkami, która wymaga niewiele czasu, by ją przygotować. Zdążymy się nawet wyspać po szaleństwach sylwestrowej nocy.
Nowy Rok! W wielu domach spotkamy się na uroczystym noworocznym obiedzie. Co przygotować? Wybraliśmy przepis Siostry Anastazji - efektowna rolada z piersi indyka z suszonymi morelami i śliwkami, która wymaga niewiele czasu, by ją przygotować. Zdążymy się nawet wyspać po szaleństwach sylwestrowej nocy.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Klasyk świąteczny według przepisu siostry Anastazji - makowiec zawijany. Najsmaczniejszy z makowców, w środku wilgotny i pełen bakalii. Doskonały na świąteczny stół!
Klasyk świąteczny według przepisu siostry Anastazji - makowiec zawijany. Najsmaczniejszy z makowców, w środku wilgotny i pełen bakalii. Doskonały na świąteczny stół!
{{ article.published_at }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.description }}
{{ article.description }}