Sernik czarno-biały

Sernik czarno-biały
(fot. Andrzej Sochacki)
S. Anastazja / DEON.pl / apio

Dziś polecamy wyśmienity sernik czarno-biały Siostry Anastazji.

 

  • 3 szklanki mąki tortowej
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 5 żółtek
  • 25 dag margaryny
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao

 Zarobić ciasto: na stolnicę wysypać mąkę. Zmieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać margarynę i posiekać nożem. Cukier utrzeć z żółtkami i dodać do mąki. Ciasto podzielić na 2 części i schłodzić w zamrażalniku.

  • 90 dag serka homogenizowanego naturalnego
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 3 żółtka
  • 6 łyżek wiórków kokosowych
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • olejek cytrynowy
  • 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej

Utrzeć żółtka z cukrem. Dodać serek, masło, mąkę i olejek, nadal ucierając. Na formę zetrzeć na tarce jedną część ciasta. Nałożyć równo ser, a na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec w temp. 180'C przez 50 min.

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Sernik czarno-biały
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.