Sałatka z buraczków czerwonych z orzechami
(fot. Andrzej Sochacki)
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Co za kolor! Taka sałatka ucieszy nie tylko podniebienie ale i oko. Polecamy przepis na sałatkę z czerwonych buraczków wg Siostry Anastazji.
- 1/2 kg buraczków
- 10-15 dag orzechów włoskich
- 2 cebule
- 1 puszka fasolki czerwonej
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1 mały jogurt naturalny
- 2 łyżeczki majonezu
- sól
- pieprz
Buraczki ugotować, obrać i pokroić w półplasterki.
Orzechy pokroić i uprażyć na patelni.
Cebule i szczypiorek drobno posiekać.
Fasolkę odcedzić.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać jogurt i majonez, doprawić do smaku.
Udekorować np. połówkami orzechów.
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł