Chrupiąca sałata z papryką

Chrupiąca sałata z papryką
(fot. pixabay)
s. Anastazja

Sałatki, surówki powinny być stałą częścią naszego jadłospisu. Świeże i chrupkie warzywa dostarczają nam witamin, energii i już samym wyglądem sprawiają niemało przyjemności. Niewiele też potrzeba, by zafundować sobie taką porcję zdrowia!

Składniki:

  • 1 główka sałaty zielonej karbowanej
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 1 słoik cebulki marynowanej
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z ½ cytryny
  • sól
  • pieprz

 

Pamiętajmy o dokładnym umyciu warzyw!

DEON.PL POLECA

Liście sałaty oczyścić i rozdrobnić. Paprykę oczyścić i pokroić w paski. Szczypiorek drobno posiekać. Dodać odcedzoną cebulkę.

Wymieszać wszystkie składniki i zalać sokiem z cytryny wymieszanym z musztardą i oliwą. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku. Dekoracyjnie rozłożyć na półmisku.

Smacznego!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Chrupiąca sałata z papryką
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.