Surówka z rzepy czarnej z kapustą pekińską
(fot. Andrzej Sochacki)
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Nie ma to jak pełna miska pysznej i zdrowej surówki. Zwłaszcza teraz, gdy potrzebujemy witamin. Korzystamy z przepisu nieocenionej Siostry Anastazji i polecamy surówkę z czarnej rzepy i kapusty pekińskiej.
- 4 rzepy czarne
- 3-4 pomidory
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 2 małe jogurty naturalne
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- pieprz
Rzepę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w ósemki. Kapustę i szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, połączyć z jogurtem, doprawić do smaku i ponownie wymieszać. Przyozdobić wierzch listkami zielonej pietruszki.
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł