Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie, wspaniale się prezentują, a co najważniejsze zawsze się udają! Bez trudu upieczesz Kokosową śnieżynkę, Rajską szarlotkę czy Tort makowy.
Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie, wspaniale się prezentują, a co najważniejsze zawsze się udają! Bez trudu upieczesz Kokosową śnieżynkę, Rajską szarlotkę czy Tort makowy.
Sezon na cukinię w pełni, ale skończyły ci się pomysły, co z niej zrobić? Oto krem z cukinii podany z kurkami – prosty, ale zachwycający smakami lasu. Jeśli szukasz inspiracji na coś nowego, ten przepis wprowadzi świeżość do Twojego menu i sprawi, że na nowo zakochasz się w cukinii!
Sezon na cukinię w pełni, ale skończyły ci się pomysły, co z niej zrobić? Oto krem z cukinii podany z kurkami – prosty, ale zachwycający smakami lasu. Jeśli szukasz inspiracji na coś nowego, ten przepis wprowadzi świeżość do Twojego menu i sprawi, że na nowo zakochasz się w cukinii!
Nikt nie wyobraża sobie Świąt Wielkanocnych bez tradycyjnego, staropolskiego żuru. Podawany z jajkiem, kiełbasą i chrzanem może być smacznym daniem, które zagości na naszych wielkanocnych stołach. Co więcej, przepis na żurek jest znacznie prostszy niż się może wydawać.
Nikt nie wyobraża sobie Świąt Wielkanocnych bez tradycyjnego, staropolskiego żuru. Podawany z jajkiem, kiełbasą i chrzanem może być smacznym daniem, które zagości na naszych wielkanocnych stołach. Co więcej, przepis na żurek jest znacznie prostszy niż się może wydawać.
Chłodnik to idealna potrawa na ciepłe dni. Jej przygotowanie nie jest trudne. Podaje się ją z poszatkowanych warzyw lub owoców. Jak wykonać orzeźwiający chłodnik, podpowiada siostra Anastazja.
Chłodnik to idealna potrawa na ciepłe dni. Jej przygotowanie nie jest trudne. Podaje się ją z poszatkowanych warzyw lub owoców. Jak wykonać orzeźwiający chłodnik, podpowiada siostra Anastazja.
Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Dzięki jej recepturom bez trudu przygotujemy również dania bezmięsne.
Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Dzięki jej recepturom bez trudu przygotujemy również dania bezmięsne.
- Pamiętam doskonale, jak zapewne każdy z Was, smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które wypełniały każdy kąt domu, a przede wszystkim atmosferę radości i wzajemnej bliskości - mówi siostra Anastazja i przypomina tradycyjne przepisy na świąteczne ciasta. To sprawdzone sposoby, odziedziczone po naszych babkach i prababkach. Wśród porad s. Anastazji przepisy na sernik, makowiec czy karpatkę.
- Pamiętam doskonale, jak zapewne każdy z Was, smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które wypełniały każdy kąt domu, a przede wszystkim atmosferę radości i wzajemnej bliskości - mówi siostra Anastazja i przypomina tradycyjne przepisy na świąteczne ciasta. To sprawdzone sposoby, odziedziczone po naszych babkach i prababkach. Wśród porad s. Anastazji przepisy na sernik, makowiec czy karpatkę.
Swój pierwszy w pełni samodzielny posiłek przygotowała dopiero, gdy miała 17 lat. Zrobiła ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Pierwszy chleb spaliła, drugi wyszedł niedopieczony. Brakowało jej wprawy. Przez dwa lata pracowała w hutach szkła w Czechosłowacji. Pojawił się nawet kandydat na męża, ale wizja małżeństwa zupełnie jej nie pociągała. Wkrótce wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Z biegiem lat rozwinęła kulinarne skrzydła i kiedy w 1999 roku zaczęła pracę w kuchni jezuitów, ich życie zmieniło się nie do poznania. Życie wielu Polaków również. Dziś s. Anastazja Pustelnik kończy 71 lat.
Swój pierwszy w pełni samodzielny posiłek przygotowała dopiero, gdy miała 17 lat. Zrobiła ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Pierwszy chleb spaliła, drugi wyszedł niedopieczony. Brakowało jej wprawy. Przez dwa lata pracowała w hutach szkła w Czechosłowacji. Pojawił się nawet kandydat na męża, ale wizja małżeństwa zupełnie jej nie pociągała. Wkrótce wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Z biegiem lat rozwinęła kulinarne skrzydła i kiedy w 1999 roku zaczęła pracę w kuchni jezuitów, ich życie zmieniło się nie do poznania. Życie wielu Polaków również. Dziś s. Anastazja Pustelnik kończy 71 lat.
Kalafior marynowany to pyszne uzupełnienie dań obiadowych. Można podawać go jako samodzielny dodatek do dań lub jako składnik sałatek warzywnych.
Kalafior marynowany to pyszne uzupełnienie dań obiadowych. Można podawać go jako samodzielny dodatek do dań lub jako składnik sałatek warzywnych.
Mówią o niej „Pierwsza Kucharka Rzeczypospolitej”. Jako młoda dziewczyna pojechała do pracy do Czechosłowacji. Później pojawił się nawet kandydat na męża, ale Siostra Anastazja od razu wiedziała, czego chce od życia. Wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości i tam zaczęła się jej przygoda z gotowaniem. Dziś najukochańsza kucharka Polaków obchodzi 70. Urodziny. Jak wyglądało życie Siostry Anastazji?
Mówią o niej „Pierwsza Kucharka Rzeczypospolitej”. Jako młoda dziewczyna pojechała do pracy do Czechosłowacji. Później pojawił się nawet kandydat na męża, ale Siostra Anastazja od razu wiedziała, czego chce od życia. Wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości i tam zaczęła się jej przygoda z gotowaniem. Dziś najukochańsza kucharka Polaków obchodzi 70. Urodziny. Jak wyglądało życie Siostry Anastazji?
Koniecznie obejrzyj filmik z udziałem legendarnej autorki przepisów kulinarnych!
Koniecznie obejrzyj filmik z udziałem legendarnej autorki przepisów kulinarnych!
Te sprawdzone przepisy to absolutny hit.
Te sprawdzone przepisy to absolutny hit.
Szukasz pomysłu na pyszne, a zarazem zdrowe i postne danie? Siostra Salomea ma dla Ciebie doskonałą propozycję!
Szukasz pomysłu na pyszne, a zarazem zdrowe i postne danie? Siostra Salomea ma dla Ciebie doskonałą propozycję!
s. Anastazja / DEON.pl / apio
Sprawdź pyszny przepis na sałatkę z ananasem i kaszą kuskus według przepisu Siostry Anastazji. Polecamy!
Sprawdź pyszny przepis na sałatkę z ananasem i kaszą kuskus według przepisu Siostry Anastazji. Polecamy!
ml
Wielkimi krokami zbliża się koniec roku i noc sylwestrowa. Specjalnie na tę okazję przygotowaliśmy dla was 5 najlepszych dań i przekąsek, które możecie przygotować dla waszych najbliższych lub gości. O pomoc poprosiliśmy kulinarną mistrzynię - siostrę Anastazję. Zobaczcie, co dla was przygotowała.
Wielkimi krokami zbliża się koniec roku i noc sylwestrowa. Specjalnie na tę okazję przygotowaliśmy dla was 5 najlepszych dań i przekąsek, które możecie przygotować dla waszych najbliższych lub gości. O pomoc poprosiliśmy kulinarną mistrzynię - siostrę Anastazję. Zobaczcie, co dla was przygotowała.
Siostra Anastazja sprzedała ponad 3 000 000 książek. O tym wie każdy. Tym razem po raz pierwszy w osobistej rozmowie mówi o swoim życiu i o tym, co jest źródłem jej sukcesu.
Siostra Anastazja sprzedała ponad 3 000 000 książek. O tym wie każdy. Tym razem po raz pierwszy w osobistej rozmowie mówi o swoim życiu i o tym, co jest źródłem jej sukcesu.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Polecamy przepis Siostry Anastazji na ciasto drożdżowe, doskonałe na małe, pyszne drożdżówki, którymi zajadać będzie się cała rodzinka. Można je nadziać, serem, makiem, marmoladą, nadać im kształty placuszków, rogalików - według upodobania.
Polecamy przepis Siostry Anastazji na ciasto drożdżowe, doskonałe na małe, pyszne drożdżówki, którymi zajadać będzie się cała rodzinka. Można je nadziać, serem, makiem, marmoladą, nadać im kształty placuszków, rogalików - według upodobania.
Siostra Anastazja / DEON.pl / apio
Do weekendowego leniuchowania polecamy coś pysznego i słodkiego. Delikatny krem czekoladowy z owocami i bitą śmietaną. Kusząco wygląda i doskonale smakuje. Przepis Siostry Anastazji.
Do weekendowego leniuchowania polecamy coś pysznego i słodkiego. Delikatny krem czekoladowy z owocami i bitą śmietaną. Kusząco wygląda i doskonale smakuje. Przepis Siostry Anastazji.
slo / s. Anastazja
Sztuki kulinarnej uczymy się jedząc i eksperymentując, samo posiadanie książki nie wystarczy aby zostać mistrzem kuchni. Potrzebna jest długoletnia praktyka i talent. Siostra Anastazja zdradza nam kilka praktycznych rad dotyczących przyrządzania potraw.
Sztuki kulinarnej uczymy się jedząc i eksperymentując, samo posiadanie książki nie wystarczy aby zostać mistrzem kuchni. Potrzebna jest długoletnia praktyka i talent. Siostra Anastazja zdradza nam kilka praktycznych rad dotyczących przyrządzania potraw.
s. Anastazja / slo
Krokiety to nieodłączni towarzysze barszczu i wszelkich imprez. Smaczne, sycące i, co najważniejsze, pożywne.
Krokiety to nieodłączni towarzysze barszczu i wszelkich imprez. Smaczne, sycące i, co najważniejsze, pożywne.
s. Anastazja / slo
O tej porze roku w sklepach królują śliwki, dlatego s. Anastazja proponuje nam knedle ze śliwkami. Wyborne i proste w przygotowaniu danie. Byle do obiadu!
O tej porze roku w sklepach królują śliwki, dlatego s. Anastazja proponuje nam knedle ze śliwkami. Wyborne i proste w przygotowaniu danie. Byle do obiadu!
{{ article.published_at }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.description }}
{{ article.description }}