1 miesiąc temu
Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie, wspaniale się prezentują, a co najważniejsze zawsze się udają! Bez trudu upieczesz Kokosową śnieżynkę, Rajską szarlotkę czy Tort makowy.
Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie, wspaniale się prezentują, a co najważniejsze zawsze się udają! Bez trudu upieczesz Kokosową śnieżynkę, Rajską szarlotkę czy Tort makowy.
1 miesiąc temu
Swój pierwszy w pełni samodzielny posiłek przygotowała dopiero, gdy miała 17 lat. Zrobiła ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Pierwszy chleb spaliła, drugi wyszedł niedopieczony. Brakowało jej wprawy. Przez dwa lata pracowała w hutach szkła w Czechosłowacji. Pojawił się nawet kandydat na męża, ale wizja małżeństwa zupełnie jej nie pociągała. Wkrótce wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Z biegiem lat rozwinęła kulinarne skrzydła i kiedy w 1999 roku zaczęła pracę w kuchni jezuitów, ich życie zmieniło się nie do poznania. Życie wielu Polaków również. Dziś s. Anastazja Pustelnik kończy 71 lat.
Swój pierwszy w pełni samodzielny posiłek przygotowała dopiero, gdy miała 17 lat. Zrobiła ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Pierwszy chleb spaliła, drugi wyszedł niedopieczony. Brakowało jej wprawy. Przez dwa lata pracowała w hutach szkła w Czechosłowacji. Pojawił się nawet kandydat na męża, ale wizja małżeństwa zupełnie jej nie pociągała. Wkrótce wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości. Z biegiem lat rozwinęła kulinarne skrzydła i kiedy w 1999 roku zaczęła pracę w kuchni jezuitów, ich życie zmieniło się nie do poznania. Życie wielu Polaków również. Dziś s. Anastazja Pustelnik kończy 71 lat.
2 miesiące temu
Kalafior marynowany to pyszne uzupełnienie dań obiadowych. Można podawać go jako samodzielny dodatek do dań lub jako składnik sałatek warzywnych.
Kalafior marynowany to pyszne uzupełnienie dań obiadowych. Można podawać go jako samodzielny dodatek do dań lub jako składnik sałatek warzywnych.
1 rok temu
Mówią o niej „Pierwsza Kucharka Rzeczypospolitej”. Jako młoda dziewczyna pojechała do pracy do Czechosłowacji. Później pojawił się nawet kandydat na męża, ale Siostra Anastazja od razu wiedziała, czego chce od życia. Wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości i tam zaczęła się jej przygoda z gotowaniem. Dziś najukochańsza kucharka Polaków obchodzi 70. Urodziny. Jak wyglądało życie Siostry Anastazji?
Mówią o niej „Pierwsza Kucharka Rzeczypospolitej”. Jako młoda dziewczyna pojechała do pracy do Czechosłowacji. Później pojawił się nawet kandydat na męża, ale Siostra Anastazja od razu wiedziała, czego chce od życia. Wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości i tam zaczęła się jej przygoda z gotowaniem. Dziś najukochańsza kucharka Polaków obchodzi 70. Urodziny. Jak wyglądało życie Siostry Anastazji?
2 lata temu
Logo źródła: WAM kw
Koniecznie obejrzyj filmik z udziałem legendarnej autorki przepisów kulinarnych!
Koniecznie obejrzyj filmik z udziałem legendarnej autorki przepisów kulinarnych!
3 lata temu
Logo źródła: WAM Siostra Anastazja / DEON.pl
Te sprawdzone przepisy to absolutny hit.
4 lata temu
Logo źródła: WAM sr
Szukasz pomysłu na pyszne, a zarazem zdrowe i postne danie? Siostra Salomea ma dla Ciebie doskonałą propozycję!
Szukasz pomysłu na pyszne, a zarazem zdrowe i postne danie? Siostra Salomea ma dla Ciebie doskonałą propozycję!
4 lata temu
s. Anastazja / DEON.pl / apio
Sprawdź pyszny przepis na sałatkę z ananasem i kaszą kuskus według przepisu Siostry Anastazji. Polecamy!
Sprawdź pyszny przepis na sałatkę z ananasem i kaszą kuskus według przepisu Siostry Anastazji. Polecamy!
4 lata temu
ml
Wielkimi krokami zbliża się koniec roku i noc sylwestrowa. Specjalnie na tę okazję przygotowaliśmy dla was 5 najlepszych dań i przekąsek, które możecie przygotować dla waszych najbliższych lub gości. O pomoc poprosiliśmy kulinarną mistrzynię - siostrę Anastazję. Zobaczcie, co dla was przygotowała.
Wielkimi krokami zbliża się koniec roku i noc sylwestrowa. Specjalnie na tę okazję przygotowaliśmy dla was 5 najlepszych dań i przekąsek, które możecie przygotować dla waszych najbliższych lub gości. O pomoc poprosiliśmy kulinarną mistrzynię - siostrę Anastazję. Zobaczcie, co dla was przygotowała.
5 lat temu
Logo źródła: WAM S. Anastazja Pustelnik FDC, Sławomir Rusin
Siostra Anastazja sprzedała ponad 3 000 000 książek. O tym wie każdy. Tym razem po raz pierwszy w osobistej rozmowie mówi o swoim życiu i o tym, co jest źródłem jej sukcesu.
Siostra Anastazja sprzedała ponad 3 000 000 książek. O tym wie każdy. Tym razem po raz pierwszy w osobistej rozmowie mówi o swoim życiu i o tym, co jest źródłem jej sukcesu.
5 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Polecamy przepis Siostry Anastazji na ciasto drożdżowe, doskonałe na małe, pyszne drożdżówki, którymi zajadać będzie się cała rodzinka. Można je nadziać, serem, makiem, marmoladą, nadać im kształty placuszków, rogalików - według upodobania.
Polecamy przepis Siostry Anastazji na ciasto drożdżowe, doskonałe na małe, pyszne drożdżówki, którymi zajadać będzie się cała rodzinka. Można je nadziać, serem, makiem, marmoladą, nadać im kształty placuszków, rogalików - według upodobania.
5 lat temu
Siostra Anastazja / DEON.pl / apio
Do weekendowego leniuchowania polecamy coś pysznego i słodkiego. Delikatny krem czekoladowy z owocami i bitą śmietaną. Kusząco wygląda i doskonale smakuje. Przepis Siostry Anastazji.
Do weekendowego leniuchowania polecamy coś pysznego i słodkiego. Delikatny krem czekoladowy z owocami i bitą śmietaną. Kusząco wygląda i doskonale smakuje. Przepis Siostry Anastazji.
5 lat temu
slo / s. Anastazja
Sztuki kulinarnej uczymy się jedząc i eksperymentując, samo posiadanie książki nie wystarczy aby zostać mistrzem kuchni. Potrzebna jest długoletnia praktyka i talent. Siostra Anastazja zdradza nam kilka praktycznych rad dotyczących przyrządzania potraw.
Sztuki kulinarnej uczymy się jedząc i eksperymentując, samo posiadanie książki nie wystarczy aby zostać mistrzem kuchni. Potrzebna jest długoletnia praktyka i talent. Siostra Anastazja zdradza nam kilka praktycznych rad dotyczących przyrządzania potraw.
5 lat temu
s. Anastazja / slo
Krokiety to nieodłączni towarzysze barszczu i wszelkich imprez. Smaczne, sycące i, co najważniejsze, pożywne.
Krokiety to nieodłączni towarzysze barszczu i wszelkich imprez. Smaczne, sycące i, co najważniejsze, pożywne.
5 lat temu
s. Anastazja / slo
O tej porze roku w sklepach królują śliwki, dlatego s. Anastazja proponuje nam knedle ze śliwkami. Wyborne i proste w przygotowaniu danie. Byle do obiadu!
O tej porze roku w sklepach królują śliwki, dlatego s. Anastazja proponuje nam knedle ze śliwkami. Wyborne i proste w przygotowaniu danie. Byle do obiadu!
5 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Smaczna, zdrowa i cieszy oko kolorami. Sałatka z młodych kalarepek, rzodkiewki i marynowanych patisonów. Według przepisu Siostry Anastazji.
Smaczna, zdrowa i cieszy oko kolorami. Sałatka z młodych kalarepek, rzodkiewki i marynowanych patisonów. Według przepisu Siostry Anastazji.
5 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Kiszenie ogórków to prawdziwa sztuka. Jak wybierać ogórki, jak je przygotować i jak zakisić, by wyszły? Skorzystaliśmy z pomocy Siostry Anastazji i jej sprawdzonych przepisów. Polecamy ogórki kiszone w trzech wersjach.
Kiszenie ogórków to prawdziwa sztuka. Jak wybierać ogórki, jak je przygotować i jak zakisić, by wyszły? Skorzystaliśmy z pomocy Siostry Anastazji i jej sprawdzonych przepisów. Polecamy ogórki kiszone w trzech wersjach.
5 lat temu
s. Anastazja / "Przepisy siostry Anastazji. 100 nowych ciast"
Tradycji musi stać się zadość. Oto przepis na najlepsze na świecie pączki i faworki. Wszystko zgodne z wielowiekową tradycją i sprawdzone przez pierwszą kucharkę Rzeczpospolitej - siostrę Anastazję. W Tłusty Czwartek kalorii nie liczymy, bo i po co.
Tradycji musi stać się zadość. Oto przepis na najlepsze na świecie pączki i faworki. Wszystko zgodne z wielowiekową tradycją i sprawdzone przez pierwszą kucharkę Rzeczpospolitej - siostrę Anastazję. W Tłusty Czwartek kalorii nie liczymy, bo i po co.
5 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl
Wszystkim, którzy uwielbiają słodkości, polecamy wyśmienitą "Karpatkę" Siostry Anastazji.
Wszystkim, którzy uwielbiają słodkości, polecamy wyśmienitą "Karpatkę" Siostry Anastazji.
5 lat temu
Logo źródła: WAM Studio INIGO / Michał Lewandowski / ed
Nie jestem mistrzem kuchni. Potrafię nie zginąć z głodu i ugotować sobie proste rzeczy, ale czułem, że wyzwanie przed którym teraz staję, całkiem mnie przerasta. Odbyłem szybki kurs gotowania pod okiem s. Anastazji. Zobaczcie, jak mi poszło!
Nie jestem mistrzem kuchni. Potrafię nie zginąć z głodu i ugotować sobie proste rzeczy, ale czułem, że wyzwanie przed którym teraz staję, całkiem mnie przerasta. Odbyłem szybki kurs gotowania pod okiem s. Anastazji. Zobaczcie, jak mi poszło!