8 miesięcy temu
Mówią o niej „Pierwsza Kucharka Rzeczypospolitej”. Jako młoda dziewczyna pojechała do pracy do Czechosłowacji. Później pojawił się nawet kandydat na męża, ale Siostra Anastazja od razu wiedziała, czego chce od życia. Wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości i tam zaczęła się jej przygoda z gotowaniem. Dziś najukochańsza kucharka Polaków obchodzi 70. Urodziny. Jak wyglądało życie Siostry Anastazji?
Mówią o niej „Pierwsza Kucharka Rzeczypospolitej”. Jako młoda dziewczyna pojechała do pracy do Czechosłowacji. Później pojawił się nawet kandydat na męża, ale Siostra Anastazja od razu wiedziała, czego chce od życia. Wstąpiła do Zgromadzenia Córek Bożej Miłości i tam zaczęła się jej przygoda z gotowaniem. Dziś najukochańsza kucharka Polaków obchodzi 70. Urodziny. Jak wyglądało życie Siostry Anastazji?
2 lata temu
Logo źródła: WAM kw
Koniecznie obejrzyj filmik z udziałem legendarnej autorki przepisów kulinarnych!
Koniecznie obejrzyj filmik z udziałem legendarnej autorki przepisów kulinarnych!
2 lata temu
Logo źródła: WAM Siostra Anastazja / DEON.pl
Te sprawdzone przepisy to absolutny hit.
4 lata temu
Logo źródła: WAM sr
Szukasz pomysłu na pyszne, a zarazem zdrowe i postne danie? Siostra Salomea ma dla Ciebie doskonałą propozycję!
Szukasz pomysłu na pyszne, a zarazem zdrowe i postne danie? Siostra Salomea ma dla Ciebie doskonałą propozycję!
4 lata temu
s. Anastazja / DEON.pl / apio
Sprawdź pyszny przepis na sałatkę z ananasem i kaszą kuskus według przepisu Siostry Anastazji. Polecamy!
Sprawdź pyszny przepis na sałatkę z ananasem i kaszą kuskus według przepisu Siostry Anastazji. Polecamy!
4 lata temu
ml
Wielkimi krokami zbliża się koniec roku i noc sylwestrowa. Specjalnie na tę okazję przygotowaliśmy dla was 5 najlepszych dań i przekąsek, które możecie przygotować dla waszych najbliższych lub gości. O pomoc poprosiliśmy kulinarną mistrzynię - siostrę Anastazję. Zobaczcie, co dla was przygotowała.
Wielkimi krokami zbliża się koniec roku i noc sylwestrowa. Specjalnie na tę okazję przygotowaliśmy dla was 5 najlepszych dań i przekąsek, które możecie przygotować dla waszych najbliższych lub gości. O pomoc poprosiliśmy kulinarną mistrzynię - siostrę Anastazję. Zobaczcie, co dla was przygotowała.
4 lata temu
Logo źródła: WAM S. Anastazja Pustelnik FDC, Sławomir Rusin
Siostra Anastazja sprzedała ponad 3 000 000 książek. O tym wie każdy. Tym razem po raz pierwszy w osobistej rozmowie mówi o swoim życiu i o tym, co jest źródłem jej sukcesu.
Siostra Anastazja sprzedała ponad 3 000 000 książek. O tym wie każdy. Tym razem po raz pierwszy w osobistej rozmowie mówi o swoim życiu i o tym, co jest źródłem jej sukcesu.
4 lata temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Polecamy przepis Siostry Anastazji na ciasto drożdżowe, doskonałe na małe, pyszne drożdżówki, którymi zajadać będzie się cała rodzinka. Można je nadziać, serem, makiem, marmoladą, nadać im kształty placuszków, rogalików - według upodobania.
Polecamy przepis Siostry Anastazji na ciasto drożdżowe, doskonałe na małe, pyszne drożdżówki, którymi zajadać będzie się cała rodzinka. Można je nadziać, serem, makiem, marmoladą, nadać im kształty placuszków, rogalików - według upodobania.
4 lata temu
Siostra Anastazja / DEON.pl / apio
Do weekendowego leniuchowania polecamy coś pysznego i słodkiego. Delikatny krem czekoladowy z owocami i bitą śmietaną. Kusząco wygląda i doskonale smakuje. Przepis Siostry Anastazji.
Do weekendowego leniuchowania polecamy coś pysznego i słodkiego. Delikatny krem czekoladowy z owocami i bitą śmietaną. Kusząco wygląda i doskonale smakuje. Przepis Siostry Anastazji.
4 lata temu
slo / s. Anastazja
Sztuki kulinarnej uczymy się jedząc i eksperymentując, samo posiadanie książki nie wystarczy aby zostać mistrzem kuchni. Potrzebna jest długoletnia praktyka i talent. Siostra Anastazja zdradza nam kilka praktycznych rad dotyczących przyrządzania potraw.
Sztuki kulinarnej uczymy się jedząc i eksperymentując, samo posiadanie książki nie wystarczy aby zostać mistrzem kuchni. Potrzebna jest długoletnia praktyka i talent. Siostra Anastazja zdradza nam kilka praktycznych rad dotyczących przyrządzania potraw.
4 lata temu
s. Anastazja / slo
Krokiety to nieodłączni towarzysze barszczu i wszelkich imprez. Smaczne, sycące i, co najważniejsze, pożywne.
Krokiety to nieodłączni towarzysze barszczu i wszelkich imprez. Smaczne, sycące i, co najważniejsze, pożywne.
4 lata temu
s. Anastazja / slo
O tej porze roku w sklepach królują śliwki, dlatego s. Anastazja proponuje nam knedle ze śliwkami. Wyborne i proste w przygotowaniu danie. Byle do obiadu!
O tej porze roku w sklepach królują śliwki, dlatego s. Anastazja proponuje nam knedle ze śliwkami. Wyborne i proste w przygotowaniu danie. Byle do obiadu!
4 lata temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Smaczna, zdrowa i cieszy oko kolorami. Sałatka z młodych kalarepek, rzodkiewki i marynowanych patisonów. Według przepisu Siostry Anastazji.
Smaczna, zdrowa i cieszy oko kolorami. Sałatka z młodych kalarepek, rzodkiewki i marynowanych patisonów. Według przepisu Siostry Anastazji.
4 lata temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Kiszenie ogórków to prawdziwa sztuka. Jak wybierać ogórki, jak je przygotować i jak zakisić, by wyszły? Skorzystaliśmy z pomocy Siostry Anastazji i jej sprawdzonych przepisów. Polecamy ogórki kiszone w trzech wersjach.
Kiszenie ogórków to prawdziwa sztuka. Jak wybierać ogórki, jak je przygotować i jak zakisić, by wyszły? Skorzystaliśmy z pomocy Siostry Anastazji i jej sprawdzonych przepisów. Polecamy ogórki kiszone w trzech wersjach.
5 lat temu
s. Anastazja / "Przepisy siostry Anastazji. 100 nowych ciast"
Tradycji musi stać się zadość. Oto przepis na najlepsze na świecie pączki i faworki. Wszystko zgodne z wielowiekową tradycją i sprawdzone przez pierwszą kucharkę Rzeczpospolitej - siostrę Anastazję. W Tłusty Czwartek kalorii nie liczymy, bo i po co.
Tradycji musi stać się zadość. Oto przepis na najlepsze na świecie pączki i faworki. Wszystko zgodne z wielowiekową tradycją i sprawdzone przez pierwszą kucharkę Rzeczpospolitej - siostrę Anastazję. W Tłusty Czwartek kalorii nie liczymy, bo i po co.
5 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl
Wszystkim, którzy uwielbiają słodkości, polecamy wyśmienitą "Karpatkę" Siostry Anastazji.
Wszystkim, którzy uwielbiają słodkości, polecamy wyśmienitą "Karpatkę" Siostry Anastazji.
5 lat temu
Logo źródła: WAM Studio INIGO / Michał Lewandowski / ed
Nie jestem mistrzem kuchni. Potrafię nie zginąć z głodu i ugotować sobie proste rzeczy, ale czułem, że wyzwanie przed którym teraz staję, całkiem mnie przerasta. Odbyłem szybki kurs gotowania pod okiem s. Anastazji. Zobaczcie, jak mi poszło!
Nie jestem mistrzem kuchni. Potrafię nie zginąć z głodu i ugotować sobie proste rzeczy, ale czułem, że wyzwanie przed którym teraz staję, całkiem mnie przerasta. Odbyłem szybki kurs gotowania pod okiem s. Anastazji. Zobaczcie, jak mi poszło!
5 lat temu
103 ciasta siostry Anastazji / Wydawnictwo WAM
Słodkością kojarzoną z Warszawą jest wuzetka. Kwadratowe ciastko zbudowane z warstw kakaowego biszkoptu, dżemu, bitej śmietany z polewą czekoladową. Jego nazwa wiązana jest z budowaną pod koniec lat 40. warszawską trasą W-Z. Według innej teorii nazwa ciastka pochodzi od skrótowca "WZK", którego rozwinięcie to "wypiek z kremem". My tych dylematów nie zamierzamy rozwiązywać, my mamy przepis siostry Anastazji.
Słodkością kojarzoną z Warszawą jest wuzetka. Kwadratowe ciastko zbudowane z warstw kakaowego biszkoptu, dżemu, bitej śmietany z polewą czekoladową. Jego nazwa wiązana jest z budowaną pod koniec lat 40. warszawską trasą W-Z. Według innej teorii nazwa ciastka pochodzi od skrótowca "WZK", którego rozwinięcie to "wypiek z kremem". My tych dylematów nie zamierzamy rozwiązywać, my mamy przepis siostry Anastazji.
5 lat temu
Logo źródła: WAM ed
Kraków po raz kolejny zamienił się w europejską stolicę literatury. Międzynarodowe Targi Książki wystartowały. Zapraszamy na spotkania z naszymi autorami!
Kraków po raz kolejny zamienił się w europejską stolicę literatury. Międzynarodowe Targi Książki wystartowały. Zapraszamy na spotkania z naszymi autorami!
5 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Lato obsypuje nas już swoimi darami, rozpoczyna się sezon na przetwory. Zanim przystąpimy do ich przygotowywania, skorzystajmy z kilku rad Siostry Anastazji, która dzieli się z nami swoją kulinarną wiedzą - a prawdziwa to skarbnica - i podpowiada, o czym powinniśmy pamiętać, na co zwrócić uwagę przy wyborze produktów na przetwory, jak je przygotować, jak pasteryzować, jak przechowywać, itd...
Lato obsypuje nas już swoimi darami, rozpoczyna się sezon na przetwory. Zanim przystąpimy do ich przygotowywania, skorzystajmy z kilku rad Siostry Anastazji, która dzieli się z nami swoją kulinarną wiedzą - a prawdziwa to skarbnica - i podpowiada, o czym powinniśmy pamiętać, na co zwrócić uwagę przy wyborze produktów na przetwory, jak je przygotować, jak pasteryzować, jak przechowywać, itd...