S. Anastazja / DEON.pl / apio
Smaczna, zdrowa i cieszy oko kolorami. Sałatka z młodych kalarepek, rzodkiewki i marynowanych patisonów. Według przepisu Siostry Anastazji.
Smaczna, zdrowa i cieszy oko kolorami. Sałatka z młodych kalarepek, rzodkiewki i marynowanych patisonów. Według przepisu Siostry Anastazji.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Kiszenie ogórków to prawdziwa sztuka. Jak wybierać ogórki, jak je przygotować i jak zakisić, by wyszły? Skorzystaliśmy z pomocy Siostry Anastazji i jej sprawdzonych przepisów. Polecamy ogórki kiszone w trzech wersjach.
Kiszenie ogórków to prawdziwa sztuka. Jak wybierać ogórki, jak je przygotować i jak zakisić, by wyszły? Skorzystaliśmy z pomocy Siostry Anastazji i jej sprawdzonych przepisów. Polecamy ogórki kiszone w trzech wersjach.
Logo źródła: WAM s. Anastazja / "Przepisy siostry Anastazji. 100 nowych ciast"
Tradycji musi stać się zadość. Oto przepis na najlepsze na świecie pączki i faworki. Wszystko zgodne z wielowiekową tradycją i sprawdzone przez pierwszą kucharkę Rzeczpospolitej - siostrę Anastazję. W Tłusty Czwartek kalorii nie liczymy, bo i po co.
Tradycji musi stać się zadość. Oto przepis na najlepsze na świecie pączki i faworki. Wszystko zgodne z wielowiekową tradycją i sprawdzone przez pierwszą kucharkę Rzeczpospolitej - siostrę Anastazję. W Tłusty Czwartek kalorii nie liczymy, bo i po co.
S. Anastazja / DEON.pl
Wszystkim, którzy uwielbiają słodkości, polecamy wyśmienitą "Karpatkę" Siostry Anastazji.
Wszystkim, którzy uwielbiają słodkości, polecamy wyśmienitą "Karpatkę" Siostry Anastazji.
Logo źródła: WAM Studio INIGO / Michał Lewandowski / ed
Nie jestem mistrzem kuchni. Potrafię nie zginąć z głodu i ugotować sobie proste rzeczy, ale czułem, że wyzwanie przed którym teraz staję, całkiem mnie przerasta. Odbyłem szybki kurs gotowania pod okiem s. Anastazji. Zobaczcie, jak mi poszło!
Nie jestem mistrzem kuchni. Potrafię nie zginąć z głodu i ugotować sobie proste rzeczy, ale czułem, że wyzwanie przed którym teraz staję, całkiem mnie przerasta. Odbyłem szybki kurs gotowania pod okiem s. Anastazji. Zobaczcie, jak mi poszło!
apio / DEON.pl
Na świąteczny czas przygotowaliśmy dal Was pyszną niespodziankę. Wyjątkowy prezent od Siostry Anastazji dla użytkowników DEON.pl - 16 przepisów na wyśmienite, świąteczne ciasta.
Na świąteczny czas przygotowaliśmy dal Was pyszną niespodziankę. Wyjątkowy prezent od Siostry Anastazji dla użytkowników DEON.pl - 16 przepisów na wyśmienite, świąteczne ciasta.
103 ciasta siostry Anastazji / Wydawnictwo WAM
Słodkością kojarzoną z Warszawą jest wuzetka. Kwadratowe ciastko zbudowane z warstw kakaowego biszkoptu, dżemu, bitej śmietany z polewą czekoladową. Jego nazwa wiązana jest z budowaną pod koniec lat 40. warszawską trasą W-Z. Według innej teorii nazwa ciastka pochodzi od skrótowca "WZK", którego rozwinięcie to "wypiek z kremem". My tych dylematów nie zamierzamy rozwiązywać, my mamy przepis siostry Anastazji.
Słodkością kojarzoną z Warszawą jest wuzetka. Kwadratowe ciastko zbudowane z warstw kakaowego biszkoptu, dżemu, bitej śmietany z polewą czekoladową. Jego nazwa wiązana jest z budowaną pod koniec lat 40. warszawską trasą W-Z. Według innej teorii nazwa ciastka pochodzi od skrótowca "WZK", którego rozwinięcie to "wypiek z kremem". My tych dylematów nie zamierzamy rozwiązywać, my mamy przepis siostry Anastazji.
Logo źródła: WAM ed
Kraków po raz kolejny zamienił się w europejską stolicę literatury. Międzynarodowe Targi Książki wystartowały. Zapraszamy na spotkania z naszymi autorami!
Kraków po raz kolejny zamienił się w europejską stolicę literatury. Międzynarodowe Targi Książki wystartowały. Zapraszamy na spotkania z naszymi autorami!
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Lato obsypuje nas już swoimi darami, rozpoczyna się sezon na przetwory. Zanim przystąpimy do ich przygotowywania, skorzystajmy z kilku rad Siostry Anastazji, która dzieli się z nami swoją kulinarną wiedzą - a prawdziwa to skarbnica - i podpowiada, o czym powinniśmy pamiętać, na co zwrócić uwagę przy wyborze produktów na przetwory, jak je przygotować, jak pasteryzować, jak przechowywać, itd...
Lato obsypuje nas już swoimi darami, rozpoczyna się sezon na przetwory. Zanim przystąpimy do ich przygotowywania, skorzystajmy z kilku rad Siostry Anastazji, która dzieli się z nami swoją kulinarną wiedzą - a prawdziwa to skarbnica - i podpowiada, o czym powinniśmy pamiętać, na co zwrócić uwagę przy wyborze produktów na przetwory, jak je przygotować, jak pasteryzować, jak przechowywać, itd...
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Dużą popularnością cieszył się w naszej kuchni przepis Siostry Anastazji na borowiki marynowane. Poprosiliśmy zatem o jeszcze. Dla wszystkich smakoszy grzybków marynowanych Siostra poleca podgrzybki marynowane z marchewką.
Dużą popularnością cieszył się w naszej kuchni przepis Siostry Anastazji na borowiki marynowane. Poprosiliśmy zatem o jeszcze. Dla wszystkich smakoszy grzybków marynowanych Siostra poleca podgrzybki marynowane z marchewką.
s. Anastazja Pustelnik FDC / slo
Przepis na paprykę marynowaną według siostry Anastazji. Papryka nadaje potrawom wyrazisty smak. Stosowana jako dodatek do pieczywa, mięs, zapiekanek, sałatek lub jako samodzielna przystawka.
Przepis na paprykę marynowaną według siostry Anastazji. Papryka nadaje potrawom wyrazisty smak. Stosowana jako dodatek do pieczywa, mięs, zapiekanek, sałatek lub jako samodzielna przystawka.
Wydawnictwo WAM / pz
Dziś premiera nowej książki siostry Anastazji "102 ciasta z owocami". Zobaczcie, jak siostra Anastazja piecze biszkopt z truskawkami i kremem borówkowym. Wy też spróbujcie upiec.
Dziś premiera nowej książki siostry Anastazji "102 ciasta z owocami". Zobaczcie, jak siostra Anastazja piecze biszkopt z truskawkami i kremem borówkowym. Wy też spróbujcie upiec.
Logo źródła: WAM s. Anastazja Pustelnik FDC / Anna Ślusarczyk
Dzień przed Wielką Niedzielą Siostra zdradza nam, jak przygotowuje się do świąt, co jest dla niej najważniejsze, co wyniosła ze swego rodzinnego domu i jakie potrawy przygotowuje na Wielkanoc.
Dzień przed Wielką Niedzielą Siostra zdradza nam, jak przygotowuje się do świąt, co jest dla niej najważniejsze, co wyniosła ze swego rodzinnego domu i jakie potrawy przygotowuje na Wielkanoc.
Logo źródła: WAM Wydawnictwo WAM / pz
Niektórzy mówią, że jest legendą albo mitem. "Siostra Anastazja? To przecież tylko marka, produkt marketingowy" - mówią. Przekonajcie się, że nie mają racji. Oto Siostra Anastazja od kuchni.
Niektórzy mówią, że jest legendą albo mitem. "Siostra Anastazja? To przecież tylko marka, produkt marketingowy" - mówią. Przekonajcie się, że nie mają racji. Oto Siostra Anastazja od kuchni.
Logo źródła: źródło Bożena Weber, "Źródło"
Ostatnio wydana, albumowa Wielka księga ciast Siostry Anastazji, pozostaje niewątpliwie ukoronowaniem dotychczas wydanych przez Wydawnictwo WAM w Krakowie książek, związanych z kulinarnymi przepisami autorstwa tej niezwykłej zakonnicy.
Ostatnio wydana, albumowa Wielka księga ciast Siostry Anastazji, pozostaje niewątpliwie ukoronowaniem dotychczas wydanych przez Wydawnictwo WAM w Krakowie książek, związanych z kulinarnymi przepisami autorstwa tej niezwykłej zakonnicy.
s. Anastazja Pustelnik FDC / Wydawnictwo WAM
Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych wypieków. Jak upiec doskonałe ciasto i sprawić, by pieczenie stało się prawdziwą przyjemnością?
Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych wypieków. Jak upiec doskonałe ciasto i sprawić, by pieczenie stało się prawdziwą przyjemnością?
Sklep.DEON.pl
Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów Siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie, wspaniale się prezentują, a co najważniejsze zawsze się udają!
Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów Siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie, wspaniale się prezentują, a co najważniejsze zawsze się udają!
s. Anastazja, "143 przysmaki siostry Anastazji" / Wydawnicto WAM
Panierowane naleśniki z soczystym kurczakiem i włoskim aromatem zielonego pesto.
Panierowane naleśniki z soczystym kurczakiem i włoskim aromatem zielonego pesto.
s. Anastazja / DEON.pl
Dziś proponujemy więc coś lekkiego - sałatę lodową z indykiem i mandarynką wg przepisu Siostry Anastazji.
Dziś proponujemy więc coś lekkiego - sałatę lodową z indykiem i mandarynką wg przepisu Siostry Anastazji.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Dziś ciekawa propozycja Siostry Anastazji na podanie ravioli z warzywami i wyśmienitym sosem z suszonymi pomidorami.
Dziś ciekawa propozycja Siostry Anastazji na podanie ravioli z warzywami i wyśmienitym sosem z suszonymi pomidorami.