Siostra Anastazja sprzedała ponad 3 000 000 książek. O tym wie każdy. Tym razem po raz pierwszy w osobistej rozmowie mówi o swoim życiu i o tym, co jest źródłem jej sukcesu.
Siostra Anastazja sprzedała ponad 3 000 000 książek. O tym wie każdy. Tym razem po raz pierwszy w osobistej rozmowie mówi o swoim życiu i o tym, co jest źródłem jej sukcesu.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Polecamy przepis Siostry Anastazji na ciasto drożdżowe, doskonałe na małe, pyszne drożdżówki, którymi zajadać będzie się cała rodzinka. Można je nadziać, serem, makiem, marmoladą, nadać im kształty placuszków, rogalików - według upodobania.
Polecamy przepis Siostry Anastazji na ciasto drożdżowe, doskonałe na małe, pyszne drożdżówki, którymi zajadać będzie się cała rodzinka. Można je nadziać, serem, makiem, marmoladą, nadać im kształty placuszków, rogalików - według upodobania.
Siostra Anastazja / DEON.pl / apio
Do weekendowego leniuchowania polecamy coś pysznego i słodkiego. Delikatny krem czekoladowy z owocami i bitą śmietaną. Kusząco wygląda i doskonale smakuje. Przepis Siostry Anastazji.
Do weekendowego leniuchowania polecamy coś pysznego i słodkiego. Delikatny krem czekoladowy z owocami i bitą śmietaną. Kusząco wygląda i doskonale smakuje. Przepis Siostry Anastazji.
slo / s. Anastazja
Sztuki kulinarnej uczymy się jedząc i eksperymentując, samo posiadanie książki nie wystarczy aby zostać mistrzem kuchni. Potrzebna jest długoletnia praktyka i talent. Siostra Anastazja zdradza nam kilka praktycznych rad dotyczących przyrządzania potraw.
Sztuki kulinarnej uczymy się jedząc i eksperymentując, samo posiadanie książki nie wystarczy aby zostać mistrzem kuchni. Potrzebna jest długoletnia praktyka i talent. Siostra Anastazja zdradza nam kilka praktycznych rad dotyczących przyrządzania potraw.
s. Anastazja / slo
Krokiety to nieodłączni towarzysze barszczu i wszelkich imprez. Smaczne, sycące i, co najważniejsze, pożywne.
Krokiety to nieodłączni towarzysze barszczu i wszelkich imprez. Smaczne, sycące i, co najważniejsze, pożywne.
s. Anastazja / slo
O tej porze roku w sklepach królują śliwki, dlatego s. Anastazja proponuje nam knedle ze śliwkami. Wyborne i proste w przygotowaniu danie. Byle do obiadu!
O tej porze roku w sklepach królują śliwki, dlatego s. Anastazja proponuje nam knedle ze śliwkami. Wyborne i proste w przygotowaniu danie. Byle do obiadu!
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Smaczna, zdrowa i cieszy oko kolorami. Sałatka z młodych kalarepek, rzodkiewki i marynowanych patisonów. Według przepisu Siostry Anastazji.
Smaczna, zdrowa i cieszy oko kolorami. Sałatka z młodych kalarepek, rzodkiewki i marynowanych patisonów. Według przepisu Siostry Anastazji.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Kiszenie ogórków to prawdziwa sztuka. Jak wybierać ogórki, jak je przygotować i jak zakisić, by wyszły? Skorzystaliśmy z pomocy Siostry Anastazji i jej sprawdzonych przepisów. Polecamy ogórki kiszone w trzech wersjach.
Kiszenie ogórków to prawdziwa sztuka. Jak wybierać ogórki, jak je przygotować i jak zakisić, by wyszły? Skorzystaliśmy z pomocy Siostry Anastazji i jej sprawdzonych przepisów. Polecamy ogórki kiszone w trzech wersjach.
Tradycji musi stać się zadość. Oto przepis na najlepsze na świecie pączki i faworki. Wszystko zgodne z wielowiekową tradycją i sprawdzone przez pierwszą kucharkę Rzeczpospolitej - siostrę Anastazję. W Tłusty Czwartek kalorii nie liczymy, bo i po co.
Tradycji musi stać się zadość. Oto przepis na najlepsze na świecie pączki i faworki. Wszystko zgodne z wielowiekową tradycją i sprawdzone przez pierwszą kucharkę Rzeczpospolitej - siostrę Anastazję. W Tłusty Czwartek kalorii nie liczymy, bo i po co.
S. Anastazja / DEON.pl
Wszystkim, którzy uwielbiają słodkości, polecamy wyśmienitą "Karpatkę" Siostry Anastazji.
Wszystkim, którzy uwielbiają słodkości, polecamy wyśmienitą "Karpatkę" Siostry Anastazji.
Nie jestem mistrzem kuchni. Potrafię nie zginąć z głodu i ugotować sobie proste rzeczy, ale czułem, że wyzwanie przed którym teraz staję, całkiem mnie przerasta. Odbyłem szybki kurs gotowania pod okiem s. Anastazji. Zobaczcie, jak mi poszło!
Nie jestem mistrzem kuchni. Potrafię nie zginąć z głodu i ugotować sobie proste rzeczy, ale czułem, że wyzwanie przed którym teraz staję, całkiem mnie przerasta. Odbyłem szybki kurs gotowania pod okiem s. Anastazji. Zobaczcie, jak mi poszło!
apio / DEON.pl
Na świąteczny czas przygotowaliśmy dal Was pyszną niespodziankę. Wyjątkowy prezent od Siostry Anastazji dla użytkowników DEON.pl - 16 przepisów na wyśmienite, świąteczne ciasta.
Na świąteczny czas przygotowaliśmy dal Was pyszną niespodziankę. Wyjątkowy prezent od Siostry Anastazji dla użytkowników DEON.pl - 16 przepisów na wyśmienite, świąteczne ciasta.
103 ciasta siostry Anastazji / Wydawnictwo WAM
Słodkością kojarzoną z Warszawą jest wuzetka. Kwadratowe ciastko zbudowane z warstw kakaowego biszkoptu, dżemu, bitej śmietany z polewą czekoladową. Jego nazwa wiązana jest z budowaną pod koniec lat 40. warszawską trasą W-Z. Według innej teorii nazwa ciastka pochodzi od skrótowca "WZK", którego rozwinięcie to "wypiek z kremem". My tych dylematów nie zamierzamy rozwiązywać, my mamy przepis siostry Anastazji.
Słodkością kojarzoną z Warszawą jest wuzetka. Kwadratowe ciastko zbudowane z warstw kakaowego biszkoptu, dżemu, bitej śmietany z polewą czekoladową. Jego nazwa wiązana jest z budowaną pod koniec lat 40. warszawską trasą W-Z. Według innej teorii nazwa ciastka pochodzi od skrótowca "WZK", którego rozwinięcie to "wypiek z kremem". My tych dylematów nie zamierzamy rozwiązywać, my mamy przepis siostry Anastazji.
Kraków po raz kolejny zamienił się w europejską stolicę literatury. Międzynarodowe Targi Książki wystartowały. Zapraszamy na spotkania z naszymi autorami!
Kraków po raz kolejny zamienił się w europejską stolicę literatury. Międzynarodowe Targi Książki wystartowały. Zapraszamy na spotkania z naszymi autorami!
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Lato obsypuje nas już swoimi darami, rozpoczyna się sezon na przetwory. Zanim przystąpimy do ich przygotowywania, skorzystajmy z kilku rad Siostry Anastazji, która dzieli się z nami swoją kulinarną wiedzą - a prawdziwa to skarbnica - i podpowiada, o czym powinniśmy pamiętać, na co zwrócić uwagę przy wyborze produktów na przetwory, jak je przygotować, jak pasteryzować, jak przechowywać, itd...
Lato obsypuje nas już swoimi darami, rozpoczyna się sezon na przetwory. Zanim przystąpimy do ich przygotowywania, skorzystajmy z kilku rad Siostry Anastazji, która dzieli się z nami swoją kulinarną wiedzą - a prawdziwa to skarbnica - i podpowiada, o czym powinniśmy pamiętać, na co zwrócić uwagę przy wyborze produktów na przetwory, jak je przygotować, jak pasteryzować, jak przechowywać, itd...
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Dużą popularnością cieszył się w naszej kuchni przepis Siostry Anastazji na borowiki marynowane. Poprosiliśmy zatem o jeszcze. Dla wszystkich smakoszy grzybków marynowanych Siostra poleca podgrzybki marynowane z marchewką.
Dużą popularnością cieszył się w naszej kuchni przepis Siostry Anastazji na borowiki marynowane. Poprosiliśmy zatem o jeszcze. Dla wszystkich smakoszy grzybków marynowanych Siostra poleca podgrzybki marynowane z marchewką.
s. Anastazja Pustelnik FDC / slo
Przepis na paprykę marynowaną według siostry Anastazji. Papryka nadaje potrawom wyrazisty smak. Stosowana jako dodatek do pieczywa, mięs, zapiekanek, sałatek lub jako samodzielna przystawka.
Przepis na paprykę marynowaną według siostry Anastazji. Papryka nadaje potrawom wyrazisty smak. Stosowana jako dodatek do pieczywa, mięs, zapiekanek, sałatek lub jako samodzielna przystawka.
Wydawnictwo WAM / pz
Dziś premiera nowej książki siostry Anastazji "102 ciasta z owocami". Zobaczcie, jak siostra Anastazja piecze biszkopt z truskawkami i kremem borówkowym. Wy też spróbujcie upiec.
Dziś premiera nowej książki siostry Anastazji "102 ciasta z owocami". Zobaczcie, jak siostra Anastazja piecze biszkopt z truskawkami i kremem borówkowym. Wy też spróbujcie upiec.
Dzień przed Wielką Niedzielą Siostra zdradza nam, jak przygotowuje się do świąt, co jest dla niej najważniejsze, co wyniosła ze swego rodzinnego domu i jakie potrawy przygotowuje na Wielkanoc.
Dzień przed Wielką Niedzielą Siostra zdradza nam, jak przygotowuje się do świąt, co jest dla niej najważniejsze, co wyniosła ze swego rodzinnego domu i jakie potrawy przygotowuje na Wielkanoc.
Niektórzy mówią, że jest legendą albo mitem. "Siostra Anastazja? To przecież tylko marka, produkt marketingowy" - mówią. Przekonajcie się, że nie mają racji. Oto Siostra Anastazja od kuchni.
Niektórzy mówią, że jest legendą albo mitem. "Siostra Anastazja? To przecież tylko marka, produkt marketingowy" - mówią. Przekonajcie się, że nie mają racji. Oto Siostra Anastazja od kuchni.
{{ article.published_at }}
{{ article.description }}
{{ article.description }}