Sałatka z młodej kalarepy, rzodkiewki i patisonów

Sałatka z młodej kalarepy, rzodkiewki i patisonów
(fot. pixabay)
S. Anastazja / DEON.pl / apio

Smaczna, zdrowa i cieszy oko kolorami. Sałatka z młodych kalarepek, rzodkiewki i marynowanych patisonów. Według przepisu Siostry Anastazji.

Składniki:

  • 4 młode kalarepy
  • 5-6 marynowanych, małych patisonów
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 2 pęczki koperku
  • 1 słoik kiełków sojowych
  • 1 cebula czerwona
  • 3-4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany
  • sól
  • pieprz

Kalarepy obrać i pokroić w półplasterki, rzodkiewki w plastry. Cebulę pokroić w kostkę. Patisony pokroić w półplasterki. Koperek drobno posiekać. Kiełki soi odsączyć od marynaty. Połączyć składniki, dodać śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku. Rozłożyć na półmisku, dekorując małymi patisonami.

DEON.PL POLECA

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Sałatka z młodej kalarepy, rzodkiewki i patisonów
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.