Sałatka z młodej kalarepy, rzodkiewki i patisonów
(fot. pixabay)
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Smaczna, zdrowa i cieszy oko kolorami. Sałatka z młodych kalarepek, rzodkiewki i marynowanych patisonów. Według przepisu Siostry Anastazji.
Składniki:
- 4 młode kalarepy
- 5-6 marynowanych, małych patisonów
- 2 pęczki rzodkiewek
- 2 pęczki koperku
- 1 słoik kiełków sojowych
- 1 cebula czerwona
- 3-4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany
- sól
- pieprz
Kalarepy obrać i pokroić w półplasterki, rzodkiewki w plastry. Cebulę pokroić w kostkę. Patisony pokroić w półplasterki. Koperek drobno posiekać. Kiełki soi odsączyć od marynaty. Połączyć składniki, dodać śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku. Rozłożyć na półmisku, dekorując małymi patisonami.
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł