Kuskus z kurczakiem, pieczarkami i papryką

Kuskus z kurczakiem, pieczarkami i papryką
(fot. JaBB/flickr.com)
apio / DEON.pl

Kasza kuskus daje nam mnóstwo możliwości łączenia jej z najprzeróżniejszymi dodatkami. Możemy podawać ją na ciepło jako dodatek do mięsa czy ryb lub jako główne danie, albo na zimno w postaci sałatek. My proponujemy dziś pyszne danie na ciepło z kaszą kuskus, kurczakiem, pieczarkami, papryką i kukurydzą.

  • 1 i 1/2 szkl. kaszy kuskus
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 2 średnie papryki ( czerwona i zielona)
  • 1 por
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • kilkanaście pieczarek
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz, vegeta
  • natka pietruszki

Kaszę kuskus zalać wrzątkiem w proporcjach wskazanych na opakowaniu. Mięso z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na patelni z pokrojonym porem ,następnie dodać pokrojoną paprykę w kostkę, chwilkę smażyć, przyprawić i chwile dusic pod przykryciem. Osobno podsmażyć pieczarki pokrojone w kostkę i dodać je do uduszonego kurczaka z papryką. Wszystko razem wymieszać dodając kukurydzę i kuskus.

Podawać na ciepło posypane natką pietruszki.

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Kuskus z kurczakiem, pieczarkami i papryką
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.