Makaron fusilli z jarzynami

Makaron fusilli z jarzynami
(fot. Agnieszka Piątkowska/Wydawnictwo WAM)
Logo źródła: WAM sr

Szukasz pomysłu na pyszne, a zarazem zdrowe i postne danie? Siostra Salomea ma dla Ciebie doskonałą propozycję.

Składniki:

25 dag makaronu świderki
1 mała puszka kukurydzy
1 mały brokuł
1 cebula
4 ogórki konserwowe
1 pęczek zielonego koperku
5 łyżek majonezu

sól
pieprz

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić.

Brokuł oczyścić, podzielić na różyczki i sparzyć w osolonym wrzątku przez ok. 5 min. Cebulę drobno posiekać. Ogórki pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Kukurydzę odcedzić.

Schłodzony makaron wymieszać z cebulą, kukurydzą, ogórkami, koperkiem, różyczkami brokułu i majonezem. Doprawić do smaku. Przełożyć na półmisek. Wierzch udekorować zielonym koperkiem. Sałatkę makaronową podawać schłodzoną.

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
s. Anastazja Pustelnik FDC, Sławomir Rusin

Przez żołądek do serca. Miliony razy

Swój pierwszy w pełni samodzielny posiłek przygotowała dopiero, gdy miała 17 lat. To było w 1967 roku, dzień po śmierci mamy. Zrobiła ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Pierwszy chleb spaliła,...

Skomentuj artykuł

Makaron fusilli z jarzynami
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.