Karpatka Siostry Anastazji

Karpatka Siostry Anastazji
(fot. shutterstock.com)
5 lat temu
S. Anastazja / DEON.pl

Wszystkim, którzy uwielbiają słodkości, polecamy wyśmienitą Karpatkę Siostry Anastazji.

 

CIASTO

  • 1 1/2 szklanki wody
  • 1 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 kostki margaryny
  • 9 jaj

Wodę z margaryną zagotować, dodać mąkę i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Po przestudzeniu wbijać po jednym jaju i dalej trzepać. Pod koniec ubijać mikserem. Ciasto rozłożyć na dwie blaszki i piec kolejno każdą z warstw w piekarniku po ok. 30 min, w temperaturze 220 st.

 

MASA

  • 25 dag masła
  • 25 dag cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka mleka
  • 1 budyń waniliowy bez cukru 

Ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, dodać przestudzony budyń. Wymieszać. Ciasto przełożyć masą, wierzch posypać cukrem pudrem.

Pychotka!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Karpatka Siostry Anastazji
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.