Karpatka Siostry Anastazji

Karpatka Siostry Anastazji
(fot. shutterstock.com)
S. Anastazja / DEON.pl

Wszystkim, którzy uwielbiają słodkości, polecamy wyśmienitą Karpatkę Siostry Anastazji.

Przepis na ciasto

  • 1 1/2 szklanki wody
  • 1 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 kostki margaryny
  • 9 jaj

Wodę z margaryną zagotować, dodać mąkę i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Po przestudzeniu wbijać po jednym jaju i dalej trzepać. Pod koniec ubijać mikserem. Ciasto rozłożyć na dwie blaszki i piec kolejno każdą z warstw w piekarniku po ok. 30 min, w temperaturze 220 st.

Przepis na masę

  • 25 dag masła
  • 25 dag cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka mleka
  • 1 budyń waniliowy bez cukru 

Ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, dodać przestudzony budyń. Wymieszać. Ciasto przełożyć masą, wierzch posypać cukrem pudrem. Pychotka!

Poznaj więcej przepisów na ciasta Siostry Anastazji:

DEON.PL POLECA


Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Karpatka Siostry Anastazji
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.