Zupa neapolitańska - na chłodne, zimowe dni

Zupa neapolitańska - na chłodne, zimowe dni
(fot. shutterstock.com)
3 lata temu
nt

Pyszna zupa rodem z Neapolu. Rozgrzeje każdego zmarzlucha zimową porą. Bardzo prosty przepis.

Składniki:

  • kostaka bulionu warzywnego
  • 1 marchewka
  • natka pietruszki lub świeży koperek
  • 5 serków topionych śmietankowych
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • listek laurowy

Sposób wykonania: 

  • Do gotującego się bulionu wrzucamy obraną, pokrojoną w talarki marchewkę.
  • Po chwili dodajemy ziele angielskie oraz listek laurowy.
  • Następnie rozpuszczamy serek topiony (dobrze pokroić go na mniejsze kawałeczki).
  • Gdy serek się już roztopi,doprawiamy zupę pierzem i solą.

Przelej do miseczki. Przyozdób koperkiem lub pietruszką. Można podawać z chlebem lub grzankami.

Smacznego !!!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Zupa neapolitańska - na chłodne, zimowe dni
Komentarze (2)
Olinka
Olinka
12 lutego 2017, 14:09
Topione serki? Bardzo, bardzo niezdrowe... 
DM
Dorota Mazur
14 stycznia 2016, 12:31
1 kostka na 0.5l wody? Jaką ilość bulionu użyć?

Skomentuj artykuł

Zupa neapolitańska - na chłodne, zimowe dni
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.