Zupa neapolitańska - na chłodne, zimowe dni
(fot. shutterstock.com)
nt
Pyszna zupa rodem z Neapolu. Rozgrzeje każdego zmarzlucha zimową porą. Bardzo prosty przepis.
Składniki:
- kostaka bulionu warzywnego
- 1 marchewka
- natka pietruszki lub świeży koperek
- 5 serków topionych śmietankowych
- sól
- pieprz
- ziele angielskie
- listek laurowy
Sposób wykonania:
- Do gotującego się bulionu wrzucamy obraną, pokrojoną w talarki marchewkę.
- Po chwili dodajemy ziele angielskie oraz listek laurowy.
- Następnie rozpuszczamy serek topiony (dobrze pokroić go na mniejsze kawałeczki).
- Gdy serek się już roztopi,doprawiamy zupę pierzem i solą.
Przelej do miseczki. Przyozdób koperkiem lub pietruszką. Można podawać z chlebem lub grzankami.
Smacznego !!!
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł