Łosoś zapiekany z żółtym serem

(fot. Khairil Zhafri / flickr.com)
slo

Łatwo, szybko i smacznie - łosoś zapiekany z żółtym serem - według przepisu s. Anastazji.

Przepis pochodzi z książki s. Anastazji - "153 przetwory i dania mięsne"

Składniki:

  • 50 dag świeżych filetów z łososia
  • 5 łyżek startego żółtego sera
  • pół cytryny
  • 2-3 łyżki wody
  • 1 łyżka klarowanego masła
  • pieprz, sól
  1. Łososia oczyścić, pokroić na porcje i doprawić. Na spód żaroodpornego naczynia wyłożyć masło, następnie płaty łososia skropione sokiem z cytryny. Odstawić na ok. 20 min. Po czym posypać żółtym serem, podlać wodą i piec w piekarniku przez ok. 10-15 min w temp. ok. 200 st. C.
  2. Podawać z pieczonymi ziemniakami i szpinakiem.

Więcej przepisów w książce: "153 przetwory i dania mięsne" - Anastazja Pustelnik FDC

DEON.PL POLECA

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Łosoś zapiekany z żółtym serem
Komentarze (1)
RJ
ryby jedz
4 lutego 2013, 03:14
Łososia oczyścić, pokroić na porcje i doprawić. Na spód żaroodpornego naczynia wyłożyć masło, następnie płaty łososia skropione sokiem z cytryny. Odstawić na ok. 20 min. Po czym posypać żółtym serem, podlać wodą i piec w piekarniku przez ok. 10-15 min w temp. ok. 200 st. C. Podawać z pieczonymi ziemniakami i szpinakiem.