Łosoś zapiekany z żółtym serem
(fot. Khairil Zhafri / flickr.com)
slo
Łatwo, szybko i smacznie - łosoś zapiekany z żółtym serem - według przepisu s. Anastazji.
Przepis pochodzi z książki s. Anastazji - "153 przetwory i dania mięsne"
Składniki:
- 50 dag świeżych filetów z łososia
- 5 łyżek startego żółtego sera
- pół cytryny
- 2-3 łyżki wody
- 1 łyżka klarowanego masła
- pieprz, sól
- Łososia oczyścić, pokroić na porcje i doprawić. Na spód żaroodpornego naczynia wyłożyć masło, następnie płaty łososia skropione sokiem z cytryny. Odstawić na ok. 20 min. Po czym posypać żółtym serem, podlać wodą i piec w piekarniku przez ok. 10-15 min w temp. ok. 200 st. C.
- Podawać z pieczonymi ziemniakami i szpinakiem.
Więcej przepisów w książce: "153 przetwory i dania mięsne" - Anastazja Pustelnik FDC
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł