Na śniadanie zawijane parówki
(fot. avlxyz/flickr.com)
Łatwy przepis na zawijane parówki.
Składniki:
- 6 parówek drobiowych
- 1 koncentrat pomidorowy
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- kilka listków bazylii
- pieprz
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
Parówki kroimy na 3-4 cm kawałki. Bazylię drobno siekamy i łączymy z koncentratem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie kroimy na takie odcinki, aby z łatwością owinąć kawałki parówek. Przed tym wnętrze naszego zawijańca smarujemy sosem.
Tak przyrządzoną przekąskę wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na ok. 15-20 min. (najlepiej kierować się wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu ciasta)
Smacznego!
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł