Na śniadanie zawijane parówki

(fot. avlxyz/flickr.com)

Łatwy przepis na zawijane parówki.

Składniki:

  • 6 parówek drobiowych
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • kilka listków bazylii
  • pieprz
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Parówki kroimy na 3-4 cm kawałki. Bazylię drobno siekamy i łączymy z koncentratem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

DEON.PL POLECA

Ciasto francuskie kroimy na takie odcinki, aby z łatwością owinąć kawałki parówek. Przed tym wnętrze naszego zawijańca smarujemy sosem.

Tak przyrządzoną przekąskę wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na ok. 15-20 min. (najlepiej kierować się wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu ciasta)

Smacznego!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Tematy w artykule

Skomentuj artykuł

Na śniadanie zawijane parówki
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.