Na śniadanie zawijane parówki
![Na śniadanie zawijane parówki Na śniadanie zawijane parówki](https://static.deon.pl/storage/image/core_files/2013/12/10/17a70d300695a05ce680545164f0b42b/jpg/deon/articles-thumb-xlarge-breakpoint-default/na-sniadanie-zawijane-parowki.jpg)
(fot. avlxyz/flickr.com)
Łatwy przepis na zawijane parówki.
Składniki:
- 6 parówek drobiowych
- 1 koncentrat pomidorowy
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- kilka listków bazylii
- pieprz
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
Parówki kroimy na 3-4 cm kawałki. Bazylię drobno siekamy i łączymy z koncentratem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie kroimy na takie odcinki, aby z łatwością owinąć kawałki parówek. Przed tym wnętrze naszego zawijańca smarujemy sosem.
Tak przyrządzoną przekąskę wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na ok. 15-20 min. (najlepiej kierować się wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu ciasta)
Smacznego!
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł