Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami

(fot Edsel L/ flickr.com)
nt

Pyszne polędwiczki to łatwe danie w sam raz na obiad. Wyśmienicie smakują z pieczonymi ziemniakami.

Czas przygotowania: 45 minut

Porcja dla 4 osób

Składniki:

DEON.PL POLECA


  • 2 sztuki polędwiczki wieprzowej
  • 1 mały słoik suszonych pomidorów
  • 1 opakowanie przyprawy do mięs
  • 200 gramów szpinaku mrożonego
  • 1 szklanka śmietany 30%
  • szczypta suszonego oregano
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Mięso oczyść z błon i po środku przekrój na pół.
  • W każdej części zrób nacięcie,tak aby powstał otwór, który wypełnimy farszem.
  • Każdy kawałek posyp przyprawą.
  • Szpinak rozmróź i odsącz.
  • Nadziej polędwiczki farszem.
  • Obsmaż mięso z każdej strony na patelni.
  • Następnie przełóż polędwiczki do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika.
  • Piecz w 160 stopniach przez 20 minut.
  • Na patelni podsmaż oregano.
  • Następnie dodaj śmietanę.
  • Gotuj aż zgęstnieje.

Mięso podawaj pokrojone w plastry z sosem.

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami
Komentarze (2)
L
Lenka
23 lipca 2014, 23:55
Pozdrawiam wszystkich katolików-wegetarian :) Nie jesteście sami!
Z
zuz
28 lutego 2014, 00:31
Jakim farszem nadziać? Co ma wchodzić w jego skład? Suszone pomidory? Nie napisano ;)