Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami
(fot Edsel L/ flickr.com)
nt
Pyszne polędwiczki to łatwe danie w sam raz na obiad. Wyśmienicie smakują z pieczonymi ziemniakami.
Czas przygotowania: 45 minut
Porcja dla 4 osób
Składniki:
- 2 sztuki polędwiczki wieprzowej
- 1 mały słoik suszonych pomidorów
- 1 opakowanie przyprawy do mięs
- 200 gramów szpinaku mrożonego
- 1 szklanka śmietany 30%
- szczypta suszonego oregano
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Mięso oczyść z błon i po środku przekrój na pół.
- W każdej części zrób nacięcie,tak aby powstał otwór, który wypełnimy farszem.
- Każdy kawałek posyp przyprawą.
- Szpinak rozmróź i odsącz.
- Nadziej polędwiczki farszem.
- Obsmaż mięso z każdej strony na patelni.
- Następnie przełóż polędwiczki do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika.
- Piecz w 160 stopniach przez 20 minut.
- Na patelni podsmaż oregano.
- Następnie dodaj śmietanę.
- Gotuj aż zgęstnieje.
Mięso podawaj pokrojone w plastry z sosem.
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł