Pomysł na rogaliki budyniowe

(fot. shutterstock.com)
mag.s

Marzysz o słodkim deserze, który będzie idealnym dopełnieniem obiadu? Mamy dla Ciebie pomysł na kruche rogaliki budyniowe. Ich smak na pewno Cię zachwyci!

Składniki:

  • 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej

  • pół szklanki cukru

  • łyżeczka cukru wanilinowego

  • pół kostki miękkiego masła

  • jedno opakowanie budyniu waniliowego bez cukru

  • dwa żółtka

  • dwie łyżki mleka

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wymieszać razem, zagnieść ciasto, następnie podzielić na pół, zawinąć w folię i schować do lodówki na 15 minut.

Następnie wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować na grubość około 1,5 cm. P

Pociąć na paski, następnie wyciąć kwadraty, z których uformujemy rogaliki. Gotowe rogaliki ułożyć na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia, piec w temperaturze 180 stopni, przez 15 minut, do zarumienienia.

Smacznego!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Pomysł na rogaliki budyniowe
Komentarze (1)
G
Gosiak
18 marca 2015, 21:34
Rogaliki tego typu są na pewno przepyszne. Sama robię podobne. Dodaje też mak, orzechy czy posypkę sezamową. Na pewno też wykorzystam ten przepis. Sama robiłam na razie takie [url]http://www.open-youweb.com/jak-zrobic-rogaliki-drozdzowe-z-dzemem/[/url] ale warto czasami wprowadzać zmiany i spróbować czegoś nowego. Dziękuję Ci za przepis i czekam na kolejne.