Pomysł na rogaliki budyniowe

Pomysł na rogaliki budyniowe
(fot. shutterstock.com)
mag.s

Marzysz o słodkim deserze, który będzie idealnym dopełnieniem obiadu? Mamy dla Ciebie pomysł na kruche rogaliki budyniowe. Ich smak na pewno Cię zachwyci!

Składniki:

  • 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej

    DEON.PL POLECA

  • pół szklanki cukru

  • łyżeczka cukru wanilinowego

  • pół kostki miękkiego masła

  • jedno opakowanie budyniu waniliowego bez cukru

  • dwa żółtka

  • dwie łyżki mleka

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wymieszać razem, zagnieść ciasto, następnie podzielić na pół, zawinąć w folię i schować do lodówki na 15 minut.

Następnie wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować na grubość około 1,5 cm. P

Pociąć na paski, następnie wyciąć kwadraty, z których uformujemy rogaliki. Gotowe rogaliki ułożyć na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia, piec w temperaturze 180 stopni, przez 15 minut, do zarumienienia.

Smacznego!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Pomysł na rogaliki budyniowe
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.