Pomysł na rogaliki budyniowe
Marzysz o słodkim deserze, który będzie idealnym dopełnieniem obiadu? Mamy dla Ciebie pomysł na kruche rogaliki budyniowe. Ich smak na pewno Cię zachwyci!
Składniki:
-
1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
-
pół szklanki cukru
-
łyżeczka cukru wanilinowego
-
pół kostki miękkiego masła
-
jedno opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
-
dwa żółtka
-
dwie łyżki mleka
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wymieszać razem, zagnieść ciasto, następnie podzielić na pół, zawinąć w folię i schować do lodówki na 15 minut.
Następnie wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować na grubość około 1,5 cm. P
Pociąć na paski, następnie wyciąć kwadraty, z których uformujemy rogaliki. Gotowe rogaliki ułożyć na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia, piec w temperaturze 180 stopni, przez 15 minut, do zarumienienia.
Smacznego!
Skomentuj artykuł