Pyszne banany z czekoladą w cieście francuskim
(fot. pixabay.com)
mag.s
Słodki przepis na deser w kilka minut. Oto pomysł, jak w prosty sposób przygotować prawdziwą ucztę dla naszego podniebienia!
Składniki:
-
ciasto francuskie (gotowe)
-
kilka bananów
-
tabliczka mlecznej czekolady
-
żółtko z jednego jajka
Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie pokroić w dowolnie wybrany kształt. Pokroić banany w plasterki, położyć na kawałkach ciasta.
Brzegi ciasta zawinąć do środka lub skleić razem, tak by banany zostały w środku.
Ciasto posmarować cieniutko żółtkiem jajka.
Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze od 200-220 stopni, przez ok. 15 minut.
Tabliczkę czekolady roztopić. Polać ciasteczka.
Słodziutki deser gotowy.
Smacznego!
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł