Pstrąg smażony w migdałowych płatkach

Ryby znakomicie smakują z sosami przyprawionymi aromatycznymi warzywami (fot.sxc.hu)
s. Anastazja / slo

Dla smakoszy ryb - pstrąg z płatkami migdałów według przepisu siostry Anastazji. Dla poprawienia smaku mięso z ryby można skropić sokiem z cytryny.

Składniki:

  • 6 porcji pstrąga,
  • 2 cytryny,
  • 1 łyżka mąki pszennej,
  • 10 dag płatków migdałowych,
  • masło (lub olej),
  • zielona sałata,
  • sól,
  • pieprz.

Wykonanie:

DEON.PL POLECA

  • Porcje pstrąga posolić, popieprzyć, skropić sokiem z 1 cytryny i zostawić na około 1-2 godzin.
  • Każdą porcję obtoczyć w mące od strony skórki, kłaść na rozgrzane masło (lub olej) i usmażyć.
  • Płatki migdałowe usmażyć na maśle.
  • Na półmisku można ułożyć liście zielonej sałaty, a na nich smażonego pstrąga.
  • Na całej długości pstrąga można również dekoracyjnie ułożyć smażone migdały, przybrać plasterkami cytryny.
  • Podawać jako gorącą przekąskę z pieczywem.

Gotuj z siostrą Anastazją i podziel się z nami swoimi doświadczeniami!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Pstrąg smażony w migdałowych płatkach
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.