Żeberka z miodem
(fot. pixabay)
slo / s. Anastazja
Dziś przepis dla tych, którzy mają ochotę na coś nowego. Dla amatorów i profesjonalistów - delikatne i soczyste - żeberka z miodem według receptury s. Anastazji.
Składniki:
- 6-7 porcji żeberek
- 2-3 łyżki miodu (zależy od liczby porcji żeberek)
- olej
- 1 cebula
- 1/2 papryki surowej
- wegeta
- imbir
- kminek
- sól
- pieprz
Żeberka natrzeć solą, pieprzem, wegetą, imbirem, kminkiem i miodem.Zostawić na 15-30 min. Żeberka obsmażyć na oleju, następnie przełożyć do brytfanki, dodać cebulę, paprykę i dusić razem do miękkości.
Smacznego!
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł