Żeberka z miodem

Żeberka z miodem
(fot. pixabay)
slo / s. Anastazja

Dziś przepis dla tych, którzy mają ochotę na coś nowego. Dla amatorów i profesjonalistów - delikatne i soczyste - żeberka z miodem według receptury s. Anastazji.

Składniki:

  • 6-7 porcji żeberek
  • 2-3 łyżki miodu (zależy od liczby porcji żeberek)
  • olej
  • 1 cebula
  • 1/2 papryki surowej
  • wegeta
  • imbir
  • kminek
  • sól
  • pieprz

Żeberka natrzeć solą, pieprzem, wegetą, imbirem, kminkiem i miodem.Zostawić na 15-30 min. Żeberka obsmażyć na oleju, następnie przełożyć do brytfanki, dodać cebulę, paprykę i dusić razem do miękkości.

Smacznego!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Żeberka z miodem
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.