Zupa krem z patisona
(fot by Massachusetts Office of Travel & Tourism /flickr.com)
nt
Jesienna, smaczna i pożywna zupa krem z patisona to dobra alternatywa dla niezdrowych posiłków. Rozgrzeje w nawet najzimniejsze dni i podbije serce każdego kto jej spróbuje.
Czas przygotowania: 60 minut Porcja dla 4 osób
Składniki:
- 1 patison
- 2 cukinie
- 30 dag dyni
- 2 ziemniaki
- 1 marchewka
- 1 kostka rosołowa
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka śmietany 18% do zup
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- cukinie, patisona,dynię, marchew i ziemniaki obrać, pokroić na małe kawałeczki
- warzywa zalać zimną wodą tak by je lekko przykrywała
- zagotować, dodać kostkę rosołową i pokrojony czosnek
- przyprawić
- gotować ok. 25 minut pod przykryciem na średnim ogniu
- dodać masło i śmietanę
- zmiksować
Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Smacznego !
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł