Zupa krem z patisona

Zupa krem z patisona
(fot by Massachusetts Office of Travel & Tourism /flickr.com)
nt

Jesienna, smaczna i pożywna zupa krem z patisona to dobra alternatywa dla niezdrowych posiłków. Rozgrzeje w nawet najzimniejsze dni i podbije serce każdego kto jej spróbuje.

Czas przygotowania: 60 minut       Porcja dla 4 osób

Składniki:

DEON.PL POLECA

  • 1 patison 
  • 2 cukinie
  • 30 dag dyni
  • 2 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka śmietany 18% do zup
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • cukinie, patisona,dynię, marchew i ziemniaki obrać, pokroić na małe kawałeczki
  • warzywa zalać zimną wodą tak by je lekko przykrywała
  • zagotować, dodać kostkę rosołową i pokrojony czosnek
  • przyprawić
  • gotować ok. 25 minut pod przykryciem na średnim ogniu
  • dodać masło i śmietanę
  • zmiksować

Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Smacznego !

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Zupa krem z patisona
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.