PAP/mł
Eksperymentalną dietę, która pomoże wyleczyć powikłania po COVID-19, opracowują naukowcy z Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie. Badanie nie będzie uciążliwe dla pacjentów ani ze względu na formę, ani samo przygotowanie posiłków. Obie diety będą oparte na produktach, które są "typowe, tanie i dostępne w Polsce", będą też antyzapalne, a więc bogate w składniki roślinne.
Eksperymentalną dietę, która pomoże wyleczyć powikłania po COVID-19, opracowują naukowcy z Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie. Badanie nie będzie uciążliwe dla pacjentów ani ze względu na formę, ani samo przygotowanie posiłków. Obie diety będą oparte na produktach, które są "typowe, tanie i dostępne w Polsce", będą też antyzapalne, a więc bogate w składniki roślinne.
{{ article.published_at }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.description }}
{{ article.description }}