KAI / mh
Obok kurczaka, czy dzika, smaczny wąż boa lub żmija - te potrawy można spotkać na wigilijnym stole we wschodnim Kamerunie. O zwyczajach świątecznych opowiada ks. Zenon Sala, który przez siedem lat prowadził parafię Essiengbot w diecezji Doumé-Abong Mbang. Na początku tego roku odbyła się tam konsekracja kościoła, obecnie ks. Sala jest ojcem duchownym w Wyższym Seminarium Duchownym w Radomiu.
Obok kurczaka, czy dzika, smaczny wąż boa lub żmija - te potrawy można spotkać na wigilijnym stole we wschodnim Kamerunie. O zwyczajach świątecznych opowiada ks. Zenon Sala, który przez siedem lat prowadził parafię Essiengbot w diecezji Doumé-Abong Mbang. Na początku tego roku odbyła się tam konsekracja kościoła, obecnie ks. Sala jest ojcem duchownym w Wyższym Seminarium Duchownym w Radomiu.
{{ article.published_at }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.description }}
{{ article.description }}