PAP / pzk
Sprzątacz wyłączył zamrażarkę w uczelnianym laboratorium, bo wydawała irytujący dźwięk; tym samym zniszczył próbki i zniweczył 20 lat badań naukowych – podała politechnika Rensselaer w Troy (stan Nowy Jork). Domaga się od firmy sprzątającej miliona dolarów odszkodowania za niewłaściwe przeszkolenie ekipy – poinformował w środę portal gazety ‘USA Today’, dodając, że uczelnia nie kieruje żadnych żądań finansowych wobec sprzątacza.
Sprzątacz wyłączył zamrażarkę w uczelnianym laboratorium, bo wydawała irytujący dźwięk; tym samym zniszczył próbki i zniweczył 20 lat badań naukowych – podała politechnika Rensselaer w Troy (stan Nowy Jork). Domaga się od firmy sprzątającej miliona dolarów odszkodowania za niewłaściwe przeszkolenie ekipy – poinformował w środę portal gazety ‘USA Today’, dodając, że uczelnia nie kieruje żadnych żądań finansowych wobec sprzątacza.
PAP / pzk
Naukowcom udało się wyprodukować w laboratorium tkankę tłuszczową, która ma podobną konsystencję i skład do naturalnie występujących tłuszczów zwierzęcych. Wyniki tego eksperymentu, opisane na łamach „eLife”, można w przyszłości wykorzystać do poprawy smaku i tekstury hodowanego w całości z komórek mięsa.
Naukowcom udało się wyprodukować w laboratorium tkankę tłuszczową, która ma podobną konsystencję i skład do naturalnie występujących tłuszczów zwierzęcych. Wyniki tego eksperymentu, opisane na łamach „eLife”, można w przyszłości wykorzystać do poprawy smaku i tekstury hodowanego w całości z komórek mięsa.