PAP / pk
Picie słodzonych napojów zwiększa ryzyko chorób sercowo-naczyniowych w tak dużym stopniu, że nawet aktywność fizyczna nie jest w stanie go zniwelować - wynika z pracy, którą publikuje czasopismo "American Journal of Clinical Nutrition".
Picie słodzonych napojów zwiększa ryzyko chorób sercowo-naczyniowych w tak dużym stopniu, że nawet aktywność fizyczna nie jest w stanie go zniwelować - wynika z pracy, którą publikuje czasopismo "American Journal of Clinical Nutrition".
PAP / slo
Napoje bezalkoholowe i wędliny to produkty najczęściej kwestionowane, co piąta partia tych wyrobów nie odpowiada wymogom jakościowym deklarowanym przez producenta - podaje Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS).
Napoje bezalkoholowe i wędliny to produkty najczęściej kwestionowane, co piąta partia tych wyrobów nie odpowiada wymogom jakościowym deklarowanym przez producenta - podaje Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS).