deon.pl / pzk
W świecie przesytu, pośpiechu i nieustannej gonitwy za przyjemnością coraz trudniej zachować wewnętrzną równowagę. Ta seria tekstów pokazuje, jak nieumiarkowanie – w jedzeniu, relacjach, emocjach czy duchowych wyborach – potrafi po cichu odbierać nam wolność. To zaproszenie do uważności, prostoty i powrotu do tego, co naprawdę karmi: zdrowia, relacji, sumienia i duchowej czujności.
W świecie przesytu, pośpiechu i nieustannej gonitwy za przyjemnością coraz trudniej zachować wewnętrzną równowagę. Ta seria tekstów pokazuje, jak nieumiarkowanie – w jedzeniu, relacjach, emocjach czy duchowych wyborach – potrafi po cichu odbierać nam wolność. To zaproszenie do uważności, prostoty i powrotu do tego, co naprawdę karmi: zdrowia, relacji, sumienia i duchowej czujności.
Czy naprawdę panujemy nad tym, co jemy, czy raczej to jedzenie zaczyna panować nad nami? W świecie, który kręci się wokół diet, foodpornu i kolejnych kulinarnych show, umiar staje się cnotą trudniejszą niż kiedykolwiek. A jednak to właśnie on może być kluczem do wolności, duchowej uważności i zwykłego ludzkiego szczęścia.
Czy naprawdę panujemy nad tym, co jemy, czy raczej to jedzenie zaczyna panować nad nami? W świecie, który kręci się wokół diet, foodpornu i kolejnych kulinarnych show, umiar staje się cnotą trudniejszą niż kiedykolwiek. A jednak to właśnie on może być kluczem do wolności, duchowej uważności i zwykłego ludzkiego szczęścia.
{{ article.published_at }}
{{ article.description }}
{{ article.description }}