PAP / pzk
Naukowcom udało się wyprodukować w laboratorium tkankę tłuszczową, która ma podobną konsystencję i skład do naturalnie występujących tłuszczów zwierzęcych. Wyniki tego eksperymentu, opisane na łamach „eLife”, można w przyszłości wykorzystać do poprawy smaku i tekstury hodowanego w całości z komórek mięsa.
Naukowcom udało się wyprodukować w laboratorium tkankę tłuszczową, która ma podobną konsystencję i skład do naturalnie występujących tłuszczów zwierzęcych. Wyniki tego eksperymentu, opisane na łamach „eLife”, można w przyszłości wykorzystać do poprawy smaku i tekstury hodowanego w całości z komórek mięsa.
Zmniejszenie spożycia tłuszczów zwierzęcych na rzecz roślinnych, jest podstawą profilaktyki chorób serca - przekonywali eksperci w czwartek na spotkaniu prasowym w Warszawie.
Zmniejszenie spożycia tłuszczów zwierzęcych na rzecz roślinnych, jest podstawą profilaktyki chorób serca - przekonywali eksperci w czwartek na spotkaniu prasowym w Warszawie.
{{ article.published_at }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.description }}
{{ article.description }}