PAP / tk
Diety wegańskie i wegetariańskie wiążą się z o 39 proc. niższym ryzykiem zachorowania na COVID-19 - wykazało badanie opublikowane w czasopiśmie „BMJ Nutrition Prevention & Health”.
Diety wegańskie i wegetariańskie wiążą się z o 39 proc. niższym ryzykiem zachorowania na COVID-19 - wykazało badanie opublikowane w czasopiśmie „BMJ Nutrition Prevention & Health”.
PAP/kb
Do ciekawych wniosków doprowadziły badania w sześciu krajach. Według nich osoby niejedzące mięsa i peskatarianie lżej przechodzą zakażenie Covid-19.
Do ciekawych wniosków doprowadziły badania w sześciu krajach. Według nich osoby niejedzące mięsa i peskatarianie lżej przechodzą zakażenie Covid-19.
PAP - Nauka w Polsce / slo
Wegetarianie przypisują zwierzętom więcej ludzkich cech i emocji, niż osoby jedzące mięso - wynika z badań polskich i niemieckich naukowców, opublikowanych w "European Journal of Social Psychology".
Wegetarianie przypisują zwierzętom więcej ludzkich cech i emocji, niż osoby jedzące mięso - wynika z badań polskich i niemieckich naukowców, opublikowanych w "European Journal of Social Psychology".
{{ article.published_at }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.description }}
{{ article.description }}