Logo źródła: PAP - Nauka w Polsce Agnieszka Libudzka / slo
Zielona herbata, popularna w Azji, ale także chętnie spożywana przez Polaków, jest źródłem związków biologicznie aktywnych, oddziaływających na organizm człowieka wszechstronnie - oceniają naukowcy. Potencjalnie może obniżać ryzyko zachorowalności na raka i miażdżycę.
Zielona herbata, popularna w Azji, ale także chętnie spożywana przez Polaków, jest źródłem związków biologicznie aktywnych, oddziaływających na organizm człowieka wszechstronnie - oceniają naukowcy. Potencjalnie może obniżać ryzyko zachorowalności na raka i miażdżycę.
Logo źródła: PAP - Nauka w Polsce slo
Osoby pijące regularnie zieloną herbatę zachowują większą sprawność i niezależność w starszym wieku, niż ich rówieśnicy, którzy nie są amatorami tego napoju - wynika z japońskich badań, które publikuje pismo "American Journal of Clinical Nutrition".
Osoby pijące regularnie zieloną herbatę zachowują większą sprawność i niezależność w starszym wieku, niż ich rówieśnicy, którzy nie są amatorami tego napoju - wynika z japońskich badań, które publikuje pismo "American Journal of Clinical Nutrition".