Jak zrobić pyszne kotleciki z selera?

(fot. pixabay)
apio / DEON.pl

Polecamy szybki i prosty przepis na kotleciki z selera. Zaskakująco pyszne danie!

Składniki:

DEON.PL POLECA

  • duży seler
  • kilka plastrów sera żółtego salami
  • vegeta
  • sól, pieprz
  • jajko
  • bułka tarta
  • mąka
  • olej do smażenia

Selera ugotować w osolonej wodzie tak, by nie był zbyt miękki . Po przestygnieciu pokroić w plastry, posypać lekko vegetą, pieprzem (można użyć ulubionych przypraw). Następnie plaster sera ułożyć między dwa plastry selera, umieścić kolejno w mące, jajku i bułce tartej i usmażyc z obydwu stron na złoty kolor.

Smacznego!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Jak zrobić pyszne kotleciki z selera?
Komentarze (2)
J
Jadłem,
29 lipca 2011, 20:15
ale w wersji bez sera. Warto. Gotować na czuja.
Z
Zosia
28 lipca 2011, 22:19
 Co to znaczy, żeby nie był zbyt miękki - tzn, ile minut trzeba gotować?