Makaron fusilli z jarzynami

(fot. Agnieszka Piątkowska/Wydawnictwo WAM)
sr

Szukasz pomysłu na pyszne, a zarazem zdrowe i postne danie? Siostra Salomea ma dla Ciebie doskonałą propozycję.

Składniki:

25 dag makaronu świderki
1 mała puszka kukurydzy
1 mały brokuł
1 cebula
4 ogórki konserwowe
1 pęczek zielonego koperku
5 łyżek majonezu

sól
pieprz

DEON.PL POLECA

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić.

Brokuł oczyścić, podzielić na różyczki i sparzyć w osolonym wrzątku przez ok. 5 min. Cebulę drobno posiekać. Ogórki pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Kukurydzę odcedzić.

Schłodzony makaron wymieszać z cebulą, kukurydzą, ogórkami, koperkiem, różyczkami brokułu i majonezem. Doprawić do smaku. Przełożyć na półmisek. Wierzch udekorować zielonym koperkiem. Sałatkę makaronową podawać schłodzoną.

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Makaron fusilli z jarzynami
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.