Naleśniki z sałatą - przepis s. Anastazji

(fot. pixabay)
s. Anastazja

Naleśniki z sałatą - jako doskonała przystawka na zimno - według przepisu siostry Anastazji.

Składniki:

Ciasto:

  • 2-3 jaja
  • 1 płaska łyżka mąki pszennej
  • 1 płaska łyżka drobno pokrojonej natki pietruszki
  • 1 łyżka startego parmezanu
  • tłuszcz

Nadzienie:

DEON.PL POLECA

  • zielona sałata
  • chrzan
  • plasterki szynki
  • plasterki sera żółtego
  • pasta z papryki

Wykonanie:

Wszystkie składniki wymieszać i upiec 2-3 cienkie naleśniki.Wierzch każdego naleśnika posmarować chrzanem, rozłożyć liść sałaty, plaster szynki posmarowany pastą z papryki i plaster sera żółtego.

Zwinąć jak roladę. Naleśniki pokroić w grube plastry.Przybrać liśćmi sałaty, drobno posiekanym szczypiorkiem i plasterkami rzodkiewki.

Podawać na zimno jako przystawkę.

Smacznego!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Naleśniki z sałatą - przepis s. Anastazji
Komentarze (3)
F
forka
18 czerwca 2014, 17:46
Ja uwielbiam naleśniki z serem- [url]http://superprzepisy.com.pl/tradycyjne-nalesniki-z-serem/[/url] Naleśników z sałatą jakoś sobie nie wyobrażam.
S
smacznego
24 kwietnia 2012, 22:46
Nie rozumiem, naleśniki należy upiec czyli wstawić do piekarnika czy usmażyć zrobić czyli na patelni? Zapewne "usmażyć" miało być. Choć można też potem je zapiekać, np. <a href="http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=9701">http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=9701</a>
B
brydzia
24 kwietnia 2012, 17:29
 Nie rozumiem, naleśniki należy upiec czyli wstawić do piekarnika czy usmażyć zrobić czyli na patelni?