Pasta z makreli i selera

(fot. pixabay)
apio / DEON.pl

Dziś małe co nieco, by urozmaicić tak popularne u nas kanapki. Doskonała pasta z makreli i selera będzie świetnym dodatkiem do pieczywa.

Składniki:

  • 1 makrela wędzona
  • kawałek selera (np. połówka dużej bulwy)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka pokrojonego szczypiorku

Makrelę obrać ze skóry i ości, nastepnie posiekać.

DEON.PL POLECA

Selera obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Skropić sokiem z cytryny i dodać do makreli.

Wymieszać z majonezem i pokrojonym szczypiorkiem i... gotowe!

Pastę schłodzić w lodówce, podawać z pieczywem.

Smacznego!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Pasta z makreli i selera
Komentarze (1)
14 czerwca 2010, 13:51
Fajne. Ja zazwyczaj kiedy się da majonez zastępuję jogurtem naturalnym.